Οδηγός έριξε λεωφορείο σε λίμνη σκοτώνοντας 21 επιβάτες - Νευρίασε επειδή γκρέμιζαν το σπίτι του

Οδηγός έριξε λεωφορείο σε λίμνη σκοτώνοντας 21 επιβάτες - Νευρίασε επειδή γκρέμιζαν το σπίτι του Facebook Twitter
0

Ο οδηγός λεωφορείου που κατέληξε σε λίμνη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άνθρωποι στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα έδρασε εκ προθέσεως, εξοργισμένος από την κατεδάφιση της κατοικίας του, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στις 7 Ιουλίου στην Ανσούν, στη φτωχή επαρχία Γκουιζού (νοτιοδυτικά). Στο λεωφορείο επέβαιναν τελειόφοιτοι που συμμετείχαν στις εξετάσεις για το απολυτήριο.

Σε πλάνα βιντεοεπιτήρησης που δημοσιοποίησαν οι αρχές, το λεωφορείο φαίνεται να αλλάζει ξαφνικά πορεία και να περνάει στο αντίθετο ρεύμα πριν προσκρούσει πάνω σε μπάρα ασφαλείας και πέσει σε μια λίμνη.

Ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ εν ώρα υπηρεσίας.

 

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο οδηγός του λεωφορείου, ένας 52χρονος, ήταν «δυσαρεστημένος από τη ζωή του» και είχε εξοργιστεί από την ανακάλυψη την ίδια ημέρα «της (αναγγελίας της) κατεδάφισης της κατοικίας την οποία ενοικίαζε», δήλωσε η αστυνομία του Ανσούν, σε σχετική ανακοίνωση.

Οδηγός έριξε λεωφορείο σε λίμνη σκοτώνοντας 21 επιβάτες - Νευρίασε επειδή γκρέμιζαν το σπίτι του Facebook Twitter
Οδηγός έριξε λεωφορείο σε λίμνη σκοτώνοντας 21 επιβάτες - Νευρίασε επειδή γκρέμιζαν το σπίτι του Facebook Twitter

  

Η απαλλοτρίωση εδαφών και η ταχεία κατεδάφιση καταλυμάτων από τοπικούς αξιωματούχους προκειμένου να προχωρήσουν αναπτυξιακά σχέδια είναι μια βασική πηγή οργής και αστάθειας στην Κίνα, καθώς μεταξύ άλλων οι αποζημιώσεις που προσφέρονται σε αυτούς τους ανθρώπους είναι πολύ χαμηλές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM