Ο οδηγός λεωφορείου που κατέληξε σε λίμνη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άνθρωποι στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα έδρασε εκ προθέσεως, εξοργισμένος από την κατεδάφιση της κατοικίας του, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

 

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στις 7 Ιουλίου στην Ανσούν, στη φτωχή επαρχία Γκουιζού (νοτιοδυτικά). Στο λεωφορείο επέβαιναν τελειόφοιτοι που συμμετείχαν στις εξετάσεις για το απολυτήριο.

 

Σε πλάνα βιντεοεπιτήρησης που δημοσιοποίησαν οι αρχές, το λεωφορείο φαίνεται να αλλάζει ξαφνικά πορεία και να περνάει στο αντίθετο ρεύμα πριν προσκρούσει πάνω σε μπάρα ασφαλείας και πέσει σε μια λίμνη.

 

Ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ εν ώρα υπηρεσίας.

 

 

 

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο οδηγός του λεωφορείου, ένας 52χρονος, ήταν «δυσαρεστημένος από τη ζωή του» και είχε εξοργιστεί από την ανακάλυψη την ίδια ημέρα «της (αναγγελίας της) κατεδάφισης της κατοικίας την οποία ενοικίαζε», δήλωσε η αστυνομία του Ανσούν, σε σχετική ανακοίνωση.

 

 

 

 

  

Η απαλλοτρίωση εδαφών και η ταχεία κατεδάφιση καταλυμάτων από τοπικούς αξιωματούχους προκειμένου να προχωρήσουν αναπτυξιακά σχέδια είναι μια βασική πηγή οργής και αστάθειας στην Κίνα, καθώς μεταξύ άλλων οι αποζημιώσεις που προσφέρονται σε αυτούς τους ανθρώπους είναι πολύ χαμηλές.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP