Κορωνοϊός: Ξεπεράστηκε το όριο των 100.000 κρουσμάτων στην Αργεντινή - Πάνω από 1.800 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Ξεπεράστηκε το όριο των 100.000 κρουσμάτων στην Αργεντινή - Πάνω από 1.800 οι νεκροί Facebook Twitter
EPA
0

Στην Αργεντινή ξεπεράστηκε χθες Κυριακή το όριο των 100.000 κρουσμάτων μόλυνσης από την Covid-19.

Oι αρχές της χώρας δυσκολεύονται να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού παρά τα αυστηρά μέτρα περιορισμού που έχουν θέσει σε εφαρμογή στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες και στα προάστιά της.

Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας, το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 2.657 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με το σύνολό τους να φθάνει τα 100.166.

Η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής επέβαλε αυστηρά μέτρα στα μέσα Μαρτίου για να επιβραδύνει την εξάπλωση της πανδημίας. Χαλάρωσε κάποιους από τους περιορισμούς τον Μάιο, αλλά τους επανέφερε σε ισχύ στα τέλη του Ιουνίου στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων.

Ο απολογισμός των θυμάτων εξαιτίας της COVID-19 στην Αργεντινή ανέρχεται σε 1.845, είναι πολύ χαμηλότερος από τους 72.100 που ανακοινώθηκαν στη Βραζιλία χθες ή τους σχεδόν 12.000 για τους οποίους κάνουν λόγο οι αρχές του Περού.

Όμως ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων έγινε τετραψήφιος στις αρχές του Ιουνίου και τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ξεπερνά τα 3.000 ανά 24ωρο.

Ο Μάουρο Γκρόσμαν, εντατικολόγος στο νοσοκομείο Εσέισα του Μπουένος Άιρες, τόνισε πως φοβάται ότι η κορύφωση της πανδημίας πλησιάζει. «Το πιο επικίνδυνο είναι το να βρεθούμε στην κορύφωση για μεγάλο διάστημα» διότι «οι κλίνες θα γεμίσουν πολύ πιο γρήγορα και πολύ σύντομα οι κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας θα είναι κατειλημμένες», εξήγησε.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, παγκοσμίως καταγράφονται 12,81 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό και τουλάχιστον 565.231 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην ασθένεια που προκαλεί η επιπλοκές της.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης (3,3 εκατομμύρια) και θανάτων (ξεπέρασαν τους 135.000) εξαιτίας της COVID-19 στον πλανήτη. Άλλες χώρες με υψηλούς αριθμούς ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 είναι η Βραζιλία (1,8 εκατ.), η Ινδία και η Ρωσία.

Η πανδημία έχει εξάλλου καταφέρει σκληρό πλήγμα στην οικονομία της Αργεντινής, την ώρα που όδευε στην τρίτη χρονιά ύφεσης την ώρα που η κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες καταβάλλει προσπάθεια να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους ύψους 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από Reuters/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΡΑΚΑΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας ανοίγει ξανά επτά χρόνια μετά το κλείσιμό της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας το 2019, λίγο αφότου έκριναν παράνομη την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο μετά από εκλογές που θεωρήθηκαν ευρέως ότι αμαυρώθηκαν από νοθεία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τις μονάδες ενέργειας» - «Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» απαντά η Τεχεράνη

«Αυτό που έχει προταθεί είναι μηνύματα που έχουμε λάβει μέσω μεσαζόντων, τα οποία υποδηλώνουν την επιθυμία των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Διεθνή / «Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας», σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε

Οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε συγγραφέας, γνωστός κυρίως για βιβλία που αφορούν τη βασιλική οικογένεια - Τι έγραψε για «την τελευταία νύχτα του Φιλίππου»;
THE LIFO TEAM