Κορωνοϊός: Ξεπεράστηκε το όριο των 100.000 κρουσμάτων στην Αργεντινή - Πάνω από 1.800 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Ξεπεράστηκε το όριο των 100.000 κρουσμάτων στην Αργεντινή - Πάνω από 1.800 οι νεκροί Facebook Twitter
EPA
0

Στην Αργεντινή ξεπεράστηκε χθες Κυριακή το όριο των 100.000 κρουσμάτων μόλυνσης από την Covid-19.

Oι αρχές της χώρας δυσκολεύονται να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού παρά τα αυστηρά μέτρα περιορισμού που έχουν θέσει σε εφαρμογή στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες και στα προάστιά της.

Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας, το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 2.657 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με το σύνολό τους να φθάνει τα 100.166.

Η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής επέβαλε αυστηρά μέτρα στα μέσα Μαρτίου για να επιβραδύνει την εξάπλωση της πανδημίας. Χαλάρωσε κάποιους από τους περιορισμούς τον Μάιο, αλλά τους επανέφερε σε ισχύ στα τέλη του Ιουνίου στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων.

Ο απολογισμός των θυμάτων εξαιτίας της COVID-19 στην Αργεντινή ανέρχεται σε 1.845, είναι πολύ χαμηλότερος από τους 72.100 που ανακοινώθηκαν στη Βραζιλία χθες ή τους σχεδόν 12.000 για τους οποίους κάνουν λόγο οι αρχές του Περού.

Όμως ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων έγινε τετραψήφιος στις αρχές του Ιουνίου και τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ξεπερνά τα 3.000 ανά 24ωρο.

Ο Μάουρο Γκρόσμαν, εντατικολόγος στο νοσοκομείο Εσέισα του Μπουένος Άιρες, τόνισε πως φοβάται ότι η κορύφωση της πανδημίας πλησιάζει. «Το πιο επικίνδυνο είναι το να βρεθούμε στην κορύφωση για μεγάλο διάστημα» διότι «οι κλίνες θα γεμίσουν πολύ πιο γρήγορα και πολύ σύντομα οι κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας θα είναι κατειλημμένες», εξήγησε.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, παγκοσμίως καταγράφονται 12,81 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό και τουλάχιστον 565.231 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην ασθένεια που προκαλεί η επιπλοκές της.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης (3,3 εκατομμύρια) και θανάτων (ξεπέρασαν τους 135.000) εξαιτίας της COVID-19 στον πλανήτη. Άλλες χώρες με υψηλούς αριθμούς ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 είναι η Βραζιλία (1,8 εκατ.), η Ινδία και η Ρωσία.

Η πανδημία έχει εξάλλου καταφέρει σκληρό πλήγμα στην οικονομία της Αργεντινής, την ώρα που όδευε στην τρίτη χρονιά ύφεσης την ώρα που η κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες καταβάλλει προσπάθεια να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους ύψους 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από Reuters/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM