ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Νέα Ζηλανδία: Ξεκινά η δίκη του Μπρέντον Τάραντ- Δολοφόνησε 51 μουσουλμάνους

Νέα Ζηλανδία: Ξεκινά η δίκη του Μπρέντον Τάραντ- Δολοφόνησε 51 μουσουλμάνους Facebook Twitter
Νέα Ζηλανδία: Ξεκινά η ακρόαση για τη δίκη του Μπρέντον Τάραντ -Δολοφόνησε 51 μουσουλμάνους
0

Η ακρόαση της δίκης για τον Αυστραλό Μπρέντον Τάραντ, που δολοφόνησε σε live μετάδοση 51 μουσουλμάνους ορίστηκε για τις 24 Αυγούστου.

Ο ίδιος έχει ομολογήσει ότι πυροβόλησε 51 μουσουλμάνους προσκυνητές στη χειρότερη υπόθεση μαζικών πυροβολισμών που έχει ζήσει στην ιστορία της η Νέα Ζηλανδία.

Ο Μπρέντον Τάραντ, έχει ήδη ομολογήσει την ενοχή του για όλες τις κατηγορίες που του προσάπτουν, σε ακρόαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κράιστσερτς.

Ο δικαστής Κάμερον Μάντερ δήλωσε ότι η ακρόαση της πολύκροτης υπόθεσης εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τρεις ημέρες, αν και επισήμανε χαρακτηριστικά πώς «θα διαρκέσει όσο χρειαστεί», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2019, ο Μπρέντον Τάραντ μπήκε ένοπλος στο τέμενος Μάστζιντ αλ Νουρ περίπου 10 λεπτά μετά την έναρξη της προσευχής και προέβη σε «δεκάδες αν όχι εκατοντάδες γύρους πυροβολισμών», όπως είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Λίγο αργότερα, ακολούθησε μία δεύτερη επίθεση στο τέμενος Λίνγουντ Μάτστζιντ. Ο καθ ομολογίαν δράστης την ώρα των επιθέσεων μετέδιδε live εικόνα μέσω Facebook.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM