Ζήστε σαν καουμπόι στην Άγρια Δύση: Πόλη - ρέπλικα πωλείται για 7,5 εκατομμύρια δολάρια

Ζήστε σαν καουμπόι στην Άγρια Δύση: Πόλη - ρέπλικα πωλείται για 7,5 εκατομμύρια δολάρια Facebook Twitter
0

Η ρέπλικα μιας «μικρής πόλης στην Άγρια Δύση» πωλείται έναντι 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων, σε όποιον ενδιαφέρεται και είναι πρόθυμος να παραβλέψει πως το Mellonsfolly Ranch δεν βρίσκεται καν στο "Wild wild west" των ΗΠΑ αλλά στη Νέα Ζηλανδία

Χτισμένη το 2006 με προσοχή στη λεπτομέρεια, ώστε να θυμίζει όσο το δυνατόν περισσότερο το Γουαϊόμινγκ του 1860, η μίνι πόλη διαθέτει γραφείο σερίφη, «δικαστήριο» που είναι στην πραγματικότητα σινεμά και, φυσικά, ένα πλήρως λειτουργικό σαλούν. 

Όλοι οι χώροι είναι κατάλληλα διακοσμημένοι για να «γυρνούν πίσω τον χρόνο»: παλιά μπιλιάρδα, χαρακτηριστικές δίφυλλες πόρτες και ξύλινη επένδυση στο εσωτερικό και το εξωτερικό των κτηρίων. Το ράντσο, που λειτουργεί ως ξενοδοχείο με χωρητικότητα 20 κλινών, προστατεύεται φυσικά από λόφους στην κεντρική Νέα Ζηλανδία στη μέση μίας σχετική ερημικής τοποθεσίας.

Ζήστε σαν καουμπόι στην Άγρια Δύση: Πόλη - ρέπλικα πωλείται για 7,5 εκατομμύρια δολάρια Facebook Twitter

Σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο Sotheby's International Realty, το περιβάλλον προσφέρεται για προσομοίωση της ζωής στα μέσα του 19 αιώνα. «Το καλοκαίρι είναι για κυνήγι, ψάρεμα και κολύμβηση στα ποτάμια που κατηφορίζουν τις κοιλάδες», υπόσχονται στην περιγραφή. «Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι ιδιοκτήτες επωφελούνται από τη γειτονική, γραφική πόλη για σκι Ohakune, στο όρος Ruapehu.

Αν και το 2018 η Νέα Ζηλανδία νομοθέτησε περιορισμούς στις αγορές σπιτιών από ξένους, για να ρυθμίσει τις τιμές της αγοράς που είχαν εκτοξευτεί, το Mellonsfolly Ranch εξαιρείται επειδή θεωρείται επιχείρηση και όχι κατοικία.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται για μία πιο αυθεντική εμπειρία, θα πρέπει ίσως να στραφεί στις ΗΠΑ, όπου πραγματικές πόλεις «φαντάσματα» από εκείνη την εποχή πωλούνται σε ιδιώτες. Το 2018 μια τέτοια μικροσκοπική πόλη στην Καλιφόρνια είχε αγοραστεί έναντι 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ μια άλλη στο Ντάντον του Κολοράντο, μετατράπηκε σε θέρετρο πολυτελείας, έναν περίπου αιώνα μετά την εγκατάλειψή της. 

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ