Το συγκρότημα Lady Antebellum άλλαξε όνομα - Καθώς παρέπεμπε σε εποχές δουλείας

Το συγκρότημα Lady Antebellum άλλαξε όνομα - Καθώς παρέπεμπε σε εποχές δουλείας Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Το αμερικανικό ποπ συγκρότημα Lady Antebellum άλλαξε το όνομά του σε Lady A καθώς το Antebellum παραπέμπει σε εποχές δουλείας.

Το τρίο από το Νάσβιλ που κερδίσει πέντε Γκράμι ενώ επτά άλμπουμ του έχουν περιληφθεί στο αμερικανικό Top 10 - εκ των οποίων τα τρία στο νούμερο ένα.

Η λέξη antebellum (προπολεμικός) χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ ως αναφορά στην περίοδο και την αρχιτεκτονική του αμερικανικού νότου πριν τον Εμφύλιο.

Το συγκρότημα σημειώνει πως πήρε το όνομά του από ένα αρχιτεκτονικό ρεύμα, ωστόσο εξέφρασε τη «βαθιά λύπη για τον πόνο που ίσως προκάλεσε» και μετά τις μαζικές και οργισμένες διαδηλώσεις που διαδέχτηκαν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Σε δήλωση στο Twitter, οι Charles Kelley, Hillary Scott και Dave Haywood επισήμαναν πως βλέπουν καθαρά τις «αδικίες, την ανισότητα και τις προκαταλήψεις που υφίστανται οι μαύρες γυναίκες και άνδρες» καθώς και «τα τυφλά σημεία που δεν ξέραμε καν πως υπήρχαν».

Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από το μεταπολεμικό αρχιτεκτονικό στιλ και φωτογραφήθηκαν για πρώτη φορά ως μπάντα μπροστά από ένα τέτος σπίτι περίπου 14 χρόνια πριν.

«Μας θυμίζει όλη αυτή τη μουσική του νότου που μας επηρέασε» γράφουν οι τρεις προσθέτοντας: «Λυπόμαστε βαθιά για τον πόνο που ίσως προκάλεσε αυτό και για όποιον ένιωσε ανασφαλής, αθέατος ή χωρίς αξία. Το να προκαλέσουμε αυτό δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μας, ωστόσο δεν αλλάζει το γεγονός πως στην πραγματικότητα αυτό κάναμε».

Το συγκρότημα είναι γνωστό για την επιτυχία τους Need You Now που είχε φτάσει στο νούμερ 2 του αμερικανικού τσαρτ και στο τοπ 20 του βρετανικού το 2010.

 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν αποθεώνει τους «ηρωικούς» Βορειοκορεάτες που πολεμούν στην Ουκρανία σε επιστολή προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Διεθνή / Ο Πούτιν αποθεώνει τους «ηρωικούς» Βορειοκορεάτες που πολεμούν στην Ουκρανία σε επιστολή προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Το 2024, η Βόρεια Κορέα απέστειλε πάνω από 10.000 στρατιώτες στο Κουρσκ μαζί με οβίδες πυροβολικού, πυραύλους και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Επεισόδια στο Νόβι Σαντ - «Τελειώσατε», φώναζαν διαδηλωτές κατά του Βούτσιτς

Διεθνή / Σερβία: Επεισόδια στο Νόβι Σαντ - «Τελειώσατε», φώναζαν διαδηλωτές κατά του Βούτσιτς

Έσπασαν γραφεία του κυβερνώνοντος κόμματος, εκτόξευσαν αυγά και μπογιές - Επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις, καθώς μαζικές διαδηλώσεις απαιτούν την απομάκρυνση της κυβέρνησης 
LIFO NEWSROOM
Η ώρα της κρίσης στην Αλάσκα: Ο Τραμπ συναντά τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Η ώρα της κρίσης στην Αλάσκα: Ο Τραμπ συναντά τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Τι προσδοκά ο Τραμπ, γιατί ρίχνει τους τόνους ο Λευκός Οίκος και γιατί πολλοί θεωρούν ήδη κερδισμένο τον Πούτιν - Η σύνοδος θα διεξαχθεί στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Άνκορατζ, για λόγους ασφαλείας, και αναμένεται να διαρκέσει μόλις λίγες ώρες
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Τραμπ για Πούτιν: «Δεν θα τα βάλει μαζί μου - Αν δεν ήμουν πρόεδρος, θα είχε καταλάβει όλη την Ουκρανία»

Νέες δηλώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο λίγο πριν τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του στην Αλάσκα - «Είναι ένας πόλεμος που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί»
LIFO NEWSROOM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τι είναι το «Μεγάλο Ισραήλ» στο οποίο πιστεύει ο Νετανιάχου: Έντονες αντιδράσεις για «επικίνδυνη κλιμάκωση»

Τον ρώτησαν αν πιστεύει στο «όραμα» του «Μεγάλου Ισραήλ» και απάντησε δύο φορές «απολύτως» - Καταδίκη από Αίγυπτο, Ιορδανία, Ιράκ και Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στα 50: «Νιώθω 32» - Το «όχι» για το οποίο ακόμη μετανιώνει

Διεθνή / Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Στα 50, νιώθω 32» - Για ποιον ρόλο που είπε «όχι» μετανιώνει ακόμη

Μιλώντας στον Πολ Τόμας Άντερσον, ο Ντι Κάπριο αναφέρθηκε στην την ηλικία, την ταινία του που βλέπει πιο συχνά και αυτήν στην οποία θα ήθελε περισσότερο να έχει συμμετάσχει 
LIFO NEWSROOM