Βιρτζίνια: Τοπικός αρχηγός της Κου Κλουξ Κλαν ο οδηγός που έπεσε πάνω σε διαδηλωτές

Βιρτζίνια: Τοπικός αρχηγός της Κου Κλουξ Κλαν ο οδηγός που έπεσε πάνω σε διαδηλωτές Facebook Twitter
AFP VIA GETTY IMAGES
0

Ένας αυτοαποκαλούμενος ηγέτης της Κου Κλουξ Κλαν συνελήφθη ως ο οδηγός που έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος διαδηλωτών για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, σε πόλη της Βιρτζίνια.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Χάρι Ρότζερς, 36 ετών, οδήγησε το αυτοκίνητό του «αψήφιστα» προς μια διαδήλωση στην κομητεία Χένρικο και «γκάζωσε προτού πέσει πάνω στους διαδηλωτές».

Ο Ρότζερς παρουσιάστηκε στο δικαστήριο του Χένρικο, λίγο έξω από το Ρίτσμοντ, αντιμέτωπος με την κατηγορία της επίθεσης και βιαιοπραγίας, τη στιγμή που σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο επρόκειτο για επίθεση μίσους.

«Μια επίθεση σε ανθρώπους που διαδηλώνουν ειρηνικά είναι αποτρόπαια και απαράδεκτη και γι'αυτό θα ασκήσουμε δίωξη στο μέγιστο βαθμό του νόμου» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γενική εισαγγελάς της κομητείας Χένρικο, Σάνον Τέιλορ.

ο Ρότζερς είπε στους αστυνομικούς πως ήταν επικεφαλής του παραρτήματος ΚΚΚ της Βιρτζίνια.

Βιρτζίνια: Τοπικός αρχηγός της Κου Κλουξ Κλαν ο οδηγός που έπεσε πάνω σε διαδηλωτές Facebook Twitter
HENRICO SHERIFF"S DEPARTMENT/AFP

«Ο κατηγορούμενος, κατά δική του παραδοχή και μετά από μια πρόχειρη ματιά στα social media του, είναι ηγετικό στέλεχος της Κου Κλουξ Κλαν και προπαγανδιστής υπέρ της Συνομοσπονδίας. Η σκανδαλώδης αυτή εγκληματική ενέργεια δε θα μείνει ατιμώρητη. Το μίσος δεν έχει θέση» πρόσθεσε η Τέιλορ.

Στη επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας διαδηλωτής, στο οποίο παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες.

Σε ένα άλλο, παρεμφερές συμβάν το βράδυ της Κυριακής, ένας δεύτερος άνδρας οδήγησε το όχημά του σε πλήθος διαδηλωτών στο Σιάτλ, βγάζοντας και κραδαίνοντας το όπλο του εναντίον τους.

Οι μαζικές διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής αυθαιρεσίας με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από ομάδα αστυνομικών, μπαίνουν στην τρίτη εβδομάδα.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ