Ιράν: Γαμήλιο πάρτι πυροδότησε τη νέα έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, λέει ο Ροχανί

Ιράν: Γαμήλιο πάρτι πυροδότησε τη νέα έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, λέει ο Ροχανί Facebook Twitter
EPA
0

Ένα γαμήλιο πάρτι πυροδότησε τη νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ιράν, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ροχανί.

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται ραγδαία έξαρση των κρουσμάτων, καθώς σταδιακά χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού που είχαν ληφθεί. Ο Ροχανί υποστήριξε πως η χώρα δεν είχε άλλη επιλογή από το να κρατήσει ανοιχτή την οικονομία της, παρά τις προειδοποιήσεις για ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων.

Την Πέμπτη ο ημερήσιος απολογισμός νέων κρουσμάτων ήταν 3.547, ο μεγαλύτερος από τον Φεβρουάριο όταν εντοπίστηκαν οι πρώτες περιπτώσεις στο Ιράν. Την Παρασκευή καταγράφηκαν 2.886 κρούσματα. Συνολικά, 8.134 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στη χώρα, ενώ οι μολύνσεις ανέρχονται σε 167.156, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

«Σε μια περιοχή παρατηρήσαμε κορύφωση της επιδημίας, πηγή της οποίας ήταν ένας γάμος, που προκάλεσε προβλήματα για τους πολίτες και τους εργαζόμενους στον τομέα υγείας και επέφερε πλήγμα στην οικονομία και στο σύστημα υγείας της χώρας», δήλωσε ο Ροχανί, χωρίς να διευκρινίσει πού ή πότε έγινε αυτός ο γάμος.

Αξιωματούχοι υγείας προειδοποιούν για ένα δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στη χώρα, αλλά σημειώνουν ότι η αύξηση που παρουσιάζουν τα κρούσματα μπορεί να οφείλεται στην πραγματοποίηση περισσότερων τεστ. Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι περίπου το 70% των νέων κρουσμάτων στην Τεχεράνη αφορά εκείνους που τις περασμένες ημέρες είχαν ταξιδέψει εκτός της πρωτεύουσας.

«Υπό αυτές τις συνθήκες δεν έχουμε άλλη επιλογή από αυτήν, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Πρέπει να εργαστούμε, τα εργοστάσιά μας πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν, τα καταστήματά μας πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά και θα πρέπει να υπάρχει κίνηση στη χώρα όσο χρειάζεται», είπε από την πλευρά του ο Ροχανί αναφερόμενος στην άρση των περιορισμών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM