ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ιράν: Γαμήλιο πάρτι πυροδότησε τη νέα έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, λέει ο Ροχανί

Ιράν: Γαμήλιο πάρτι πυροδότησε τη νέα έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, λέει ο Ροχανί Facebook Twitter
EPA
0

Ένα γαμήλιο πάρτι πυροδότησε τη νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ιράν, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ροχανί.

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται ραγδαία έξαρση των κρουσμάτων, καθώς σταδιακά χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού που είχαν ληφθεί. Ο Ροχανί υποστήριξε πως η χώρα δεν είχε άλλη επιλογή από το να κρατήσει ανοιχτή την οικονομία της, παρά τις προειδοποιήσεις για ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων.

Την Πέμπτη ο ημερήσιος απολογισμός νέων κρουσμάτων ήταν 3.547, ο μεγαλύτερος από τον Φεβρουάριο όταν εντοπίστηκαν οι πρώτες περιπτώσεις στο Ιράν. Την Παρασκευή καταγράφηκαν 2.886 κρούσματα. Συνολικά, 8.134 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στη χώρα, ενώ οι μολύνσεις ανέρχονται σε 167.156, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

«Σε μια περιοχή παρατηρήσαμε κορύφωση της επιδημίας, πηγή της οποίας ήταν ένας γάμος, που προκάλεσε προβλήματα για τους πολίτες και τους εργαζόμενους στον τομέα υγείας και επέφερε πλήγμα στην οικονομία και στο σύστημα υγείας της χώρας», δήλωσε ο Ροχανί, χωρίς να διευκρινίσει πού ή πότε έγινε αυτός ο γάμος.

Αξιωματούχοι υγείας προειδοποιούν για ένα δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στη χώρα, αλλά σημειώνουν ότι η αύξηση που παρουσιάζουν τα κρούσματα μπορεί να οφείλεται στην πραγματοποίηση περισσότερων τεστ. Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι περίπου το 70% των νέων κρουσμάτων στην Τεχεράνη αφορά εκείνους που τις περασμένες ημέρες είχαν ταξιδέψει εκτός της πρωτεύουσας.

«Υπό αυτές τις συνθήκες δεν έχουμε άλλη επιλογή από αυτήν, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Πρέπει να εργαστούμε, τα εργοστάσιά μας πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν, τα καταστήματά μας πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά και θα πρέπει να υπάρχει κίνηση στη χώρα όσο χρειάζεται», είπε από την πλευρά του ο Ροχανί αναφερόμενος στην άρση των περιορισμών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ