Ο Μπάιντεν και τυπικά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές: «Η χώρα χρειάζεται πρόεδρο που θα μας ενώσει»

Ο Μπάιντεν και τυπικά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές: «Η χώρα χρειάζεται πρόεδρο που θα μας ενώσει» Facebook Twitter
0

Ο Τζο Μπάιντεν πήρε και τυπικά το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, στις οποίες θα είναι ο αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εξασφάλισε 1.991 αντιπροσώπους, το όριο για να πάρει το χρίσμα. Κάτι τυπικό, αφού θεωρούνταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών από τη στιγμή που είχε αποχωρήσει από την κούρσα ο Μπέρνι Σάντερς.

«Ήταν τιμή μου να συναγωνιστώ δίπλα στις πιο ταλαντούχες ομάδων υποψηφίων που έχει δει ποτέ το Δημοκρατικό κόμμα. Με υπερηφάνεια λέω ότι πηγαίνουμε σε αυτές τις εκλογές ως ενωμένο κόμμα», δήλωσε ο Μπάιντεν, που κέρδισε τους αντιπροσώπους που χρειαζόταν από τις προκριματικές που έγιναν την Τρίτη σε επτά πολιτείες και στην περιφέρεια της Κολούμπια. Εκκρεμούν οι προκριματικές σε 8 πολιτείες, πριν από το συνέδριο των Δημοκρατικών τον Αύγουστο.

Ο 77χρονος μπαίνει από θέση ισχύος και τυπικά στην κούρσα κόντρα στον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς δημοσκοπήσεις τον εμφανίζουν να έχει προβάδισμα σε αρκετές πολιτείες- κλειδιά. Όμως αυτό γίνεται την ώρα που οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με διαφορετικές κρίσεις: την πανδημία του κορωνοϊού, την ανεργία που έχει εκτιναχθεί, αλλά και το κύμα διαμαρτυριών για τον ρατσισμό και την αστυνομική βια μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή στην αμερικανική ιστορία. Και οι θυμωμένες, διχαστικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι η απάντηση», δήλωσε ο Μπάιντεν την Παρασκευή. «Η χώρα χρειάζεται απελπισμένα ηγεσία που μπορεί να μας ενώσει. Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που ενδιαφέρεται στο να μας βοηθήσει να επουλώσουμε τις πληγές μας, τώρα», υπογράμμισε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ