Ο Μπάιντεν και τυπικά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές: «Η χώρα χρειάζεται πρόεδρο που θα μας ενώσει»

Ο Μπάιντεν και τυπικά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές: «Η χώρα χρειάζεται πρόεδρο που θα μας ενώσει» Facebook Twitter
0

Ο Τζο Μπάιντεν πήρε και τυπικά το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, στις οποίες θα είναι ο αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εξασφάλισε 1.991 αντιπροσώπους, το όριο για να πάρει το χρίσμα. Κάτι τυπικό, αφού θεωρούνταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών από τη στιγμή που είχε αποχωρήσει από την κούρσα ο Μπέρνι Σάντερς.

«Ήταν τιμή μου να συναγωνιστώ δίπλα στις πιο ταλαντούχες ομάδων υποψηφίων που έχει δει ποτέ το Δημοκρατικό κόμμα. Με υπερηφάνεια λέω ότι πηγαίνουμε σε αυτές τις εκλογές ως ενωμένο κόμμα», δήλωσε ο Μπάιντεν, που κέρδισε τους αντιπροσώπους που χρειαζόταν από τις προκριματικές που έγιναν την Τρίτη σε επτά πολιτείες και στην περιφέρεια της Κολούμπια. Εκκρεμούν οι προκριματικές σε 8 πολιτείες, πριν από το συνέδριο των Δημοκρατικών τον Αύγουστο.

Ο 77χρονος μπαίνει από θέση ισχύος και τυπικά στην κούρσα κόντρα στον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς δημοσκοπήσεις τον εμφανίζουν να έχει προβάδισμα σε αρκετές πολιτείες- κλειδιά. Όμως αυτό γίνεται την ώρα που οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με διαφορετικές κρίσεις: την πανδημία του κορωνοϊού, την ανεργία που έχει εκτιναχθεί, αλλά και το κύμα διαμαρτυριών για τον ρατσισμό και την αστυνομική βια μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή στην αμερικανική ιστορία. Και οι θυμωμένες, διχαστικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι η απάντηση», δήλωσε ο Μπάιντεν την Παρασκευή. «Η χώρα χρειάζεται απελπισμένα ηγεσία που μπορεί να μας ενώσει. Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που ενδιαφέρεται στο να μας βοηθήσει να επουλώσουμε τις πληγές μας, τώρα», υπογράμμισε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Διεθνή / Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Μιλώντας στο BBC ο επικεφαλής του ΠΟΥ ξεκαθάρισε ότι απαιτείται τεράστια αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να αρχίσει να καλύπτεται το σύνθετο φάσμα αναγκών του πληθυσμού της κατεστραμμένης Λωρίδας της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Πηγή κοντά στο βασιλικό ζεύγος αναφέρει ότι μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και εν μέσω των σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του, δεν αντέχουν να ζει κοντά τους
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ουκρανία: «Χτυπήσαμε χημικό εργοστάσιο στη Ρωσία» με πυραύλους Storm Shadow - Γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο

«Τα αποτελέσματα του πλήγματος αποτιμώνται» αναφέρει το ουκρανικό γενικό επιτελείο - «Δύο νεκροί» από την αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Διεθνή / Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και ο Πούτιν θα συναντιούνταν σύντομα στην Ουγγαρία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η συνάντηση Ρούμπιο-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη
LIFO NEWSROOM