Απεργία την Πρωτομαγιά

Κορωνοϊός: Αντιδράσεις για την παραγωγή του Avatar 2 - Με ειδική άδεια στη Νέα Ζηλανδία

Κορωνοϊός: Αντιδράσεις για την παραγωγή του Avatar 2 - Με ειδική άδεια στη Νέα Ζηλανδία Facebook Twitter
0

Οι εργαζόμενοι για την ταινία Avatar 2 έφτασαν στη Νέα Ζηλανδία ενώ ισχύουν περιοριστικά μέτρα στη χώρα, με κλειστά σύνορα, λόγω κορωνοϊού.

Ο Τζέιμς Κάμερον και οι 55 εργαζόμενοι για την ταινία έχουν λάβει άδεια να εισέλθουν στη χώρα, εξοργίζοντας όσους βρίσκονται υπό περιορισμό λόγω του κορωνοϊού. Η παραγωγή του Avatar 2 έχει λάβει ειδική άδεια για να εισέλθει στη Νέα Ζηλανδία και να ξεκινήσει τα γυρίσματα της δημοφιλούς ταινίας, παρά το γεγονός ότι τα σύνορα της χώρας είναι κλειστά για όλους τους ξένους υπηκόους, λόγω του κορωνοϊού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Our #Avatar sets are ready — and we couldn’t be more excited to be headed back to New Zealand next week. Check out the Matador, a high speed forward command vessel (bottom) and the Picador jetboat (top) — can’t wait to share more.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jon Landau (@jonplandau) στις

Στις 16 Μαρτίου, η πρωθυπουργός της χώρας έκλεισε τα σύνορα της Νέας Ζηλανδίας ως μέτρο προφύλαξης στην εξάπλωση του Covid-19. Το αυστηρό lockdown φαίνεται να έχει λειτουργήσει, με λιγότερες από 1.500 κρούσματα κορωνοϊού και 22 θανάτους. Οι κάτοικοι απολαμβάνουν πλέον μια χαλάρωση στα μέτρα προστασίας επιστρέφοντας σιγά σιγά στην κανονική τους ζωή. Επιστρέφουν στις δουλειές τους και τα σχολεία ανοίγουν.

Το σοβαρό πρόβλημα της χώρας ωστόσο είναι το πλήγμα που έχει δεχτεί ο τουρισμός, αλλά και η βιομηχανία. Πολλές οικογένειες και ζευγάρια έχουν χωριστεί για μήνες από τα μέτρα. Πολλές επιχειρήσεις έχουν επίσης αγωνιστεί να φέρουν τους εργαζόμενους πίσω. Έτσι, η είδηση ότι ο σκηνοθέτης του Avatar Τζέιμς Κάμερον και 55 ακόμα άτομα έφτασαν στη χώρα με ιδιωτικό αεροπλάνο το Σαββατοκύριακο προκάλεσε αντιδράσεις.

Πολλοί επιχειρηματίες - ιδίως εκείνοι που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων, που είναι επίσης ένας πυλώνας της οικονομίας της Νέας Ζηλανδίας - εξοργίστηκαν καθώς δεν μπόρεσαν να φέρουν πολύτιμους υπαλλήλους τους πίσω για να συνεχίσουν τις εργασίες τους.

Ο Tom Hargreaves, ένας αγρότης, δήλωσε ότι απογοητεύτηκε όταν έμαθε ότι εργαζόμενοι στην ταινία θα περάσουν τα σύνορα, ενώ ένας υπάλληλός στο αγρόκτημά του από την Ουρουγουάη δεν επιτρέπεται να περάσει. Η απουσία του, εξηγεί, σήμαινε ότι οι συνάδελφοί του πρέπει να εργάζονται υπερωρίες για να καλύψουν τον φόρτο εργασίας.

Ο υπάλληλος του Hargreaves εργάστηκε στη Νέα Ζηλανδία για τέσσερα χρόνια και επέστρεψε στην Ουρουγουάη με άδεια, όταν τα σύνορα έκλεισαν λόγω του ιού. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μετανάστευσης και Επενδύσεων της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε ότι η εξαίρεση για τους συντελεστές της ταινίας ήταν μια έκπληξη και είχε διπλό χαρακτήρα.

«Δείχνει ότι ο υπουργός εξετάζει πραγματικά μόνο τα δικά του ζητήματα, επειδή δεν υποστηρίζει πραγματικά αυτό που χρειάζονται οι κάτοικοι - και χρειάζονται αυτούς τους ανθρώπους και όχι τους εργαζόμενους που σχετίζονται με την ανοικοδόμηση της οικονομίας» είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Made it to New Zealand. Our 14-day government supervised self-isolation now begins. #avatarsequels #jamescameron #newzealand #airnewzealand✈️ #selfisolation

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jon Landau (@jonplandau) στις

Ο Jon Landau, παραγωγός και συνεργάτης του Κάμερον, δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram από το διεθνές αεροδρόμιο του Ουέλλινγκτον, με τους δύο άνδρες να φορούν μάσκες και προστατευτικά προσώπου.

«Έφτασα στη Νέα Ζηλανδία. Οι 14 μέρες καραντίνας ξεκινούν τώρα» έγραψε ο Landau. Όλα είναι έτοιμα για την ταινία- και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στη Νέα Ζηλανδία την επόμενη εβδομάδα» είχε αναφέρει σε άλλη ανάρτησή του.

«Πενήντα έξι άτομα από το Λος Άντζελες έλαβαν τελικά άδεια να ταξιδέψουν στη Νέα Ζηλανδία από τον υπουργό οικονομικής ανάπτυξης, Phil Twyford, ο οποίος τους ενέταξε στην κατηγορία «βασικός εργαζόμενος». Προς το παρόν βρίσκονται σε καραντίνα για δύο εβδομάδες στο QT Hotel στο κέντρο του Ουέλλινγκτον» γράφουν τα τοπικά μέσα.

«Τα σύνορα της Νέας Ζηλανδίας παραμένουν κλειστά και η δημόσια υγεία παραμένει η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης στη λήψη αποφάσεων», δήλωσε ο υπουργός. «Από τις 21 Απριλίου έχω υπογράψει 22 αιτήσεις που αφορούν σε 154  βασικούς εργαζόμενους. Από αυτούς, 56 είναι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του κινηματογράφου».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ