Η Ρώμη βάζει πρόστιμο μέχρι 500 ευρώ σε όποιον πετά μάσκες και γάντια εκτός κάδου

Η Ρώμη βάζει πρόστιμο μέχρι 500 ευρώ σε όποιον πετά μάσκες και γάντια εκτός κάδου Facebook Twitter
0

Η δήμαρχος της Ρώμης όρισε πρόστιμο από 250 μέχρι 500 ευρώ σε πολίτες που πετούν μεταχειρισμένες μάσκες και γάντια σε δρόμους, πάρκα, παραλίες και γενικότερα εκτός των κάδων απορριμμάτων.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες τα πεζοδρόμια, οι χώροι πράσινου, αλλά ακόμη και πολλοί κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών έχουν γεμίσει με χάρτινες ή και πάνινες μεταχειρισμένες μάσκες.

Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, παράλληλα, αναφέρει ότι τα αντικείμενα αυτά δεν πρέπει να απορρίπτονται ούτε στους μικρούς κάδους στο εσωτερικό των γραφείων και χώρων εργασίας γενικότερα.

Η κίνηση της δημάρχου Βιρτζίνια Ράτζι θεωρείται και συνέπεια των καταγγελιών μελών περιβαλλοντικών οργανώσεων, τα οποία σε πρόσφατες εκστρατείες καθαρισμού παραθαλάσσιων εκτάσεων -όπως και στις όχθες του Τίβερη και του ποταμού Πάδου- εντόπισαν και μάζεψαν χιλιάδες προστατευτικές μάσκες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Διεθνή / Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Το πρώτο solo single της Βικτόρια Μπέκαμ κατέκτησε την κορυφή σε δύο βρετανικά charts - ένδειξη πως έχει τη στήριξη των θαυμαστών της εν μέσω της διαμάχης με τον πρωτότοκο γιο της
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Εκατοντάδες επιχείρησεις έμειναν κλειστές και χιλιάδες πολίτες δεν πήγαν στις δουλειές τους προκειμένου να στηρίξουν τις διαδηλώσεις κατά της μεταναστευτικής πολιτικής στην αμερικανική πολιτεία
THE LIFO TEAM