Η Marie Cau έγινε η πρώτη transgender δήμαρχος που εκλέγεται στη Γαλλία

Η Marie Cau έγινε η πρώτη transgender δήμαρχος που εκλέγεται στη Γαλλία Facebook Twitter
0

Η Mari Cau πέτυχε κάτι ιστορικό για τη Γαλλία, έγινε το πρώτο ανοιχτά transgender άτομο που εκλέγεται δήμαρχος στη χώρα.

Το συμβούλιο στην Tilloy-lez-Marchiennes, στη βορειοανατολική Γαλλία, την εξέλεξε νέα δήμαρχο στην ψηφοφορία που έγινε το Σάββατο. Η 55χρονη είχε καταρτίσει ένα πρόγραμμα για την οικολογική βιωσιμότητα και την οικοδόμηση της τοπικής οικονομίας.

Μιλώντας στο AFP, δήλωσε ότι δεν είναι ακτιβίστρια. «Δεν με εξέλεξαν επειδή είμαι ή δεν είμαι transgender. Εξέλεξαν ένα πρόγραμμα», είπε. «Αυτό είναι το ενδιαφέρον: όταν τα πράγματα γίνονται κανονικά, δεν σε ξεχωρίζουν», συμπλήρωσε.

Η υπουργός για την Ισότητα των Φύλων, Μαρλέν Σιαπά, εξέφρασε την υποστήριξή της μέσω Twitter. «Η τρανς ορατότητα και η μάχη κατά της τρανσοφοβίας εξαρτάται και από την άσκηση πολιτικών και δημόσιων καθηκόντων. Συγχαρητήρια Marie Cau!», έγραψε στην ανάρτησή της.

Οι κάτοικοι της Tilloy-lez-Marchiennes, μιας κοινότητας με λιγότερους από 600 κατοίκους στα σύνορα με το Βέλγιο, ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές τον Μάρτιο. Εξέλεξαν όλους τους συμβούλους από την κίνηση «Deciding Together» (αποφασίζοντας μαζί), ανάμεσά τους και την Cau. Το Σάββατο, αυτοί οι σύμβουλοι- σχεδόν ομόφωνα- την ψήφισαν για δήμαρχο της πόλης.

Αυτό έδειξε ότι «οι συμπολίτες μας γίνονται ολοένα και πιο προοδευτικοί, ψηφίζοντας για την αξία των ατόμων, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου», σχολίασε η Στεφανί Νικό, συνιδρύτρια της εθνικής ένωσης transgender της Γαλλίας.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ