Πέθανε η Άννα Βούλγαρη, η «χρυσή» κληρονόμος του οίκου κοσμημάτων Bvlgari

Πέθανε η Άννα Βούλγαρη, η «χρυσή» κληρονόμος του οίκου κοσμημάτων Bvlgari Facebook Twitter
0

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή η «χρυσή» κληρονόμος του διάσημου οίκου κοσμημάτων της Ιταλίας, Bvlgari, Άννα Βούλγαρη.

Η Άννα Βούλγαρη ήταν η μοναδική απόγονος του ευεργέτη της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας και ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bvlgari, Σωτήρη Βούλγαρη.

Η Άννα Βούλγαρη μιλούσε άπταιστα ελληνικά και λάτρευε την Ελλάδα αλλά και τον τόπο καταγωγής της, την Παραμυθιά. Σχεδόν κάθε καλοκαίρι ερχόταν για διακοπές με την οικογένειά της στη χώρα μας. Ήταν μητέρα τριών παιδιών.

Μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής της ήταν όταν για 35 ολόκληρες μέρες την απήγαγαν μαζί με τον γιο της. «Απήγαγαν εμένα και το γιο μου και μας κράτησαν ομήρους 35 ημέρες. Έκοψαν το αυτί του παιδιού μου προκειμένου να πάρουν τα λύτρα. Οι απαγωγείς ήταν από τη Σαρδηνία. Φονιάδες. Μας κράτησαν στο πάτωμα και στο κρύο σε ένα βουνό για 35 μέρες. Η οικογένεια μου πλήρωσε τους απαγωγείς 4 εκατομμύρια λιρέτες, δηλαδή 2 εκατομμύρια ευρώ. Το παιδί ήταν δυνατό, δεν είπε τίποτα, του έκοψαν το αυτί με ένα μαχαίρι. Εγώ έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Ήταν τρομερό» είχε δηλώσει σχετικά σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Η αγάπη για την Παραμυθιά

Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Παραμυθιάς, τον Μάρτιο του 2019, η Άννα Βούλγαρη συναντήθηκε με ανθρώπους του δήμου Παραμυθιάς για να ενημερωθεί για τα σχέδια αξιοποίησης του πρώην δημοτικού σχολείου που είχε προσφέρει στην πόλη ο Σωτήριος Βούλγαρης. Ήθελε μάλιστα να μάθει τα σχέδια της μετατροπής του ιστορικού κτηρίου σε κέντρο τέχνης, πολιτισμού και εκπαίδευσης.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ επαναφέρει το εκτελεστικό απόσπασμα για να «ενισχύσει» τη θανατική ποινή

Ο Τραμπ ζητά επίσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης να επιδιώκει τη θανατική ποινή όπου αυτή προβλέπεται από τον νόμο, όταν κατηγορούμενοι είναι παράτυποι μετανάστες
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΡΕΖΑ ΠΑΧΛΑΒΙ

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο εξόριστος πρίγκιπας καλεί τον Φρίντριχ Μερτς να διακόψει τις συνομιλίες με το καθεστώς στην Τεχεράνη

Η επίσκεψη του εξόριστου πρίγκιπα του ιρανικού θρόνου στο Βερολίνο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκαν να συναντηθούν μαζί του
THE LIFO TEAM