Κορωνοϊός: Η Γαλλία διέταξε έρευνα για την υδροξυχλωροκίνη - «Ανησυχητικά» τα αποτελέσματα μελέτης

Κορωνοϊός: Η Γαλλία διέταξε έρευνα για την υδροξυχλωροκίνη - «Ανησυχητικά» τα αποτελέσματα μελέτης Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Olivier Véran διέταξε την επανεξέταση της χρήσης της υδροξυχλωροκίνης ως θεραπείας για την Covid-19 καθώς μια μελέτη έδειξε ότι αύξησε τα ποσοστά θνησιμότητας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προώθησε το φάρμακο κατά της ελονοσίας και χωρίς να προσφέρει επιστημονικά δεδομένα, πρόσφατα είπε ότι το έπαιρνε για να αποτρέψει τον ιό.

Σε ένα tweet, ο Véran είπε ότι ζήτησε από τη συμβουλευτική επιτροπή υγείας της κυβέρνησης να επανεξετάσει τις οδηγίες συνταγογράφησης του φαρμάκου εντός 48 ωρών. Περιέγραψε τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύθηκε από το ιατρικό περιοδικό The Lancet ως «ανησυχητικά».

Εκτός από τις κλινικές δοκιμές, η Γαλλία έχει ήδη περιορίσει τη χρήση υδροξυχλωροκίνης (HCQ) μόνο σε νοσοκομεία και μόνο για σοβαρές περιπτώσεις με συλλογική απόφαση των γιατρών.

H μελέτη του Lancet

Η έρευνα (https://www.thelancet.com/lancet/article/s0140673620311806), στο πλαίσιο της οποίας οι επιστήμονες παρακολούθησαν πάνω από 96.000 ασθενείς που νοσηλεύονταν με την COVID-19, κατέδειξε ότι οι ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε το φάρμακο, ή εκείνο της χλωροκίνης, αντιμετώπιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με εκείνους που δεν έλαβαν το φάρμακο.

Η ζήτηση για την υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο που εγκρίθηκε πριν από δεκαετίες, αυξήθηκε, από τότε που ο Τραμπ συνέστησε τη χρήση της ως θεραπεία κατά του νέου κορωνοϊού, στις αρχές Απριλίου. Νωρίτερα, αυτήν την εβδομάδα αιφνιδίασε τους πάντες παραδεχόμενος ότι λαμβάνει το φάρμακο προληπτικά.

Οι συντάκτες της έρευνας του The Lancet συνιστούν ότι αυτά τα θεραπευτικά σχήματα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της COVID-19 εκτός των κλινικών δοκιμών, μέχρι τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών να επιβεβαιώσουν την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα αυτών των φαρμάκων για τους ασθενείς με νέο κορωνοϊό. Οι συντάκτες μάλιστα λένε ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν εάν η λήψη του φαρμάκου έχει κάποιο όφελος σε ασθενείς με Covid-19.

Η έρευνα του The Lancet μελέτησε δεδομένα από 671 νοσοκομεία, όπου 14.888 ασθενείς έλαβαν είτε υδροξυχλωροκίνη είτε χλωροκίνη, με ή χωρίς το αντιβιοτικό μακρολίδη, και 81.144 ασθενείς δεν έλαβαν κανένα θεραπευτικό σχήμα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά να εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Η πρόεδρος του Λούβρου ζητά αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά τη μεγάλη ληστεία ιστορικών κοσμημάτων. Σχέδιο για νέο αστυνομικό τμήμα και εκσυγχρονισμό βιντεοεπιτήρησης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση του χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Διεθνή / Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται για αποζημίωση λόγω ομοσπονδιακών ερευνών, στις οποίες υπεβλήθη κατά τη διάρκεια και μετά την πρώτη του θητεία
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Διεθνή / Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια «κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία χτύπησε νηπιαγωγείο στο Κίεβο με πυραύλους και drone: Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους και drone - Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά από πλήγμα σε νηπιαγωγείο

Οι νέες ρωσικές επιθέσεις με drone και βαλλιστικούς πυραύλους έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους στην Ουκρανία, ενώ η διπλωματική διαδικασία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν μπλοκάρεται
LIFO NEWSROOM
Χάρι και Μέγκαν ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Υπέγραψαν δήλωση που καλεί κυβερνήσεις και εταιρείες να σταματήσουν προσωρινά την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση, μέχρι να υπάρξει ευρεία επιστημονική συναίνεση για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί με ασφάλεια και να παραμείνει υπό έλεγχο
LIFO NEWSROOM
Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Διεθνή / Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Μιλώντας στο BBC ο επικεφαλής του ΠΟΥ ξεκαθάρισε ότι απαιτείται τεράστια αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να αρχίσει να καλύπτεται το σύνθετο φάσμα αναγκών του πληθυσμού της κατεστραμμένης Λωρίδας της Γάζας
LIFO NEWSROOM