Κορωνοϊός: Η Γαλλία διέταξε έρευνα για την υδροξυχλωροκίνη - «Ανησυχητικά» τα αποτελέσματα μελέτης

Κορωνοϊός: Η Γαλλία διέταξε έρευνα για την υδροξυχλωροκίνη - «Ανησυχητικά» τα αποτελέσματα μελέτης Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Olivier Véran διέταξε την επανεξέταση της χρήσης της υδροξυχλωροκίνης ως θεραπείας για την Covid-19 καθώς μια μελέτη έδειξε ότι αύξησε τα ποσοστά θνησιμότητας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προώθησε το φάρμακο κατά της ελονοσίας και χωρίς να προσφέρει επιστημονικά δεδομένα, πρόσφατα είπε ότι το έπαιρνε για να αποτρέψει τον ιό.

Σε ένα tweet, ο Véran είπε ότι ζήτησε από τη συμβουλευτική επιτροπή υγείας της κυβέρνησης να επανεξετάσει τις οδηγίες συνταγογράφησης του φαρμάκου εντός 48 ωρών. Περιέγραψε τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύθηκε από το ιατρικό περιοδικό The Lancet ως «ανησυχητικά».

Εκτός από τις κλινικές δοκιμές, η Γαλλία έχει ήδη περιορίσει τη χρήση υδροξυχλωροκίνης (HCQ) μόνο σε νοσοκομεία και μόνο για σοβαρές περιπτώσεις με συλλογική απόφαση των γιατρών.

H μελέτη του Lancet

Η έρευνα (https://www.thelancet.com/lancet/article/s0140673620311806), στο πλαίσιο της οποίας οι επιστήμονες παρακολούθησαν πάνω από 96.000 ασθενείς που νοσηλεύονταν με την COVID-19, κατέδειξε ότι οι ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε το φάρμακο, ή εκείνο της χλωροκίνης, αντιμετώπιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με εκείνους που δεν έλαβαν το φάρμακο.

Η ζήτηση για την υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο που εγκρίθηκε πριν από δεκαετίες, αυξήθηκε, από τότε που ο Τραμπ συνέστησε τη χρήση της ως θεραπεία κατά του νέου κορωνοϊού, στις αρχές Απριλίου. Νωρίτερα, αυτήν την εβδομάδα αιφνιδίασε τους πάντες παραδεχόμενος ότι λαμβάνει το φάρμακο προληπτικά.

Οι συντάκτες της έρευνας του The Lancet συνιστούν ότι αυτά τα θεραπευτικά σχήματα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της COVID-19 εκτός των κλινικών δοκιμών, μέχρι τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών να επιβεβαιώσουν την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα αυτών των φαρμάκων για τους ασθενείς με νέο κορωνοϊό. Οι συντάκτες μάλιστα λένε ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν εάν η λήψη του φαρμάκου έχει κάποιο όφελος σε ασθενείς με Covid-19.

Η έρευνα του The Lancet μελέτησε δεδομένα από 671 νοσοκομεία, όπου 14.888 ασθενείς έλαβαν είτε υδροξυχλωροκίνη είτε χλωροκίνη, με ή χωρίς το αντιβιοτικό μακρολίδη, και 81.144 ασθενείς δεν έλαβαν κανένα θεραπευτικό σχήμα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Διεθνή / Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Ο Πάπας θα επισκεφθεί το τέμενος Σουλτάν Αχμέτ και ακολούθως το Φανάρι, όπου θα παρακολουθήσει δοξολογία, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM