Βρετανία: Καραντίνα 14 ημερών σε όσους φτάνουν- Πρόστιμο 1.000 λιρών στους παραβάτες

Βρετανία: Καραντίνα 14 ημερών σε όσους φτάνουν- Πρόστιμο 1.000 λιρών στους παραβάτες Facebook Twitter
EPA
0

Σε καραντίνα 14 ημερών θα μπαίνουν όσοι φτάνουν στη Βρετανία- τόσο ξένοι όσο και Βρετανοί- ενώ οι παραβάτες θα είναι αντιμέτωποι με πρόστιμο 1.000 λιρών.

Ο Μπράντον Λιούις, ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία, έδωσε κάποιες πληροφορίες για το μέτρο, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές Ιουνίου. Το απόγευμα της Παρασκευής η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες για την καραντίνα που θα επιβάλλεται.

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή προκειμένου να αποτραπεί ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού στη Βρετανία, δήλωσε ο Λιούις. Στη χώρα μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 36.042 θάνατοι και 250.908 κρούσματα.

Όσοι φτάνουν στη Βρετανία θα συμπληρώνουν ένα έγγραφο με τις πληροφορίες επικοινωνίας και στη συνέχεια θα μπαίνουν σε καραντίνα. Οι Βρετανοί θα μπορούν να αυτοαπομονωθούν στο σπίτι τους. Οι ξένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν κανονίσει πού θα περάσουν τις 14 ημέρες καραντίνας, σημείωσε ο Μπράντον Λιούις. Το διάστημα αυτό θα γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, για να διασφαλίζεται η συμμόρφωση με το μέτρο και οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο 1.000 λιρών.

Όχι σε «αερογέφυρες»

Στις ίδιες δηλώσεις του στο BBC, ο Μπράντον Λιούις απέρριψε την πρόταση που έκανε ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, για «αερογέφυρες» με τις οποίες θα αποφύγουν την καραντίνα οι Βρετανοί που θα κάνουν διακοπές στο εξωτερικό. «Δεν υπάρχουν σχέδια για κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Λιούις.

Αυτή την εβδομάδα, με δηλώσεις του στο BBC, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να αποφασίσει να μην μπαίνουν σε καραντίνα οι ταξιδιώτες που προέρχονται από την Ελλάδα, όταν η χώρα μας θα προχωρήσει στην ίδια κίνηση για όσους προέρχονται από τη Βρετανία.

Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνονται εξαιρέσεις για τις αφίξεις από τη Γαλλία, ζήτημα για το οποίο είχε προκληθεί σύγχυση τις προηγούμενες ημέρες εξαιτίας των ανακοινώσεων της κυβέρνησης. Πάντως, εξαιρέσεις προβλέπονται για τους οδηγούς φορτηγών και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Όσο για το πόσο καιρό θα εφαρμόζεται αυτό το μέτρο, ο Μπράντον Λιούις εξήγησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις συμβουλές των επιστημόνων. Σημείωσε ότι η απόφαση για την καραντίνα θα επανεξετάζεται περίπου κάθε τρεις εβδομάδες.

Πάντως, ήδη έχουν προκληθεί αντιδράσεις. Ο επικεφαλής της Ryanair, Μάικλ Ο'Λίρι έχει χαρακτηρίσει την καραντίνα των 14 ημερών «βλακώδες και μη εφαρμόσιμο» μέτρο, ενώ και συνολικά από τον τομέα της βρετανικής αεροπορίας έχουν διατυπωθεί η προειδοποίηση ότι αυτή η απόφαση θα «σκοτώσει» τα διεθνή ταξίδια από και προς τη χώρα.

Με πληροφορίες από Guardian

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM