«Όχι» καραντίνα για τους Γάλλους επιβάτες - Η εξαίρεση της Βρετανίας για τα ταξίδια

«Όχι» καραντίνα για τους Γάλλους επιβάτες - Η εξαίρεση της Βρετανίας για τα ταξίδια Facebook Twitter
0

Οι Γάλλοι επιβάτες θα εξαιρεθούν από τα μέτρα καραντίνας που θα τεθούν σε ισχύ στο Ηνωμένο Βασίλειο εν μέσω της πανδημίας και κατά την σταδιακή άρση μέτρων.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Κυριακή ότι θα επιβληθούν περιορισμοί σε άτομα που φτάνουν αεροπορικώς στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να αποτρέψουν την εισαγωγή κρουσμάτων από το εξωτερικό. Ο Τζόνσον είπε ότι θα έρθουν μέτρα καραντίνας 14 ημερών.

Μετά την ομιλία του, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως υπήρχε συμφωνία με την κυβέρνηση στο Παρίσι, ότι δεν θα ισχύουν περιορισμοί για επιβάτες από τη Γαλλία. Ο πρωθυπουργός είπε: «Προειδοποιώ ότι σύντομα θα έρθει η ώρα να επιβληθεί καραντίνα στους ανθρώπους που έρχονται σε αυτή τη χώρα αεροπορικώς».

H Downing Street πρόσθεσε αργότερα: «Δεν θα ισχύουν μέτρα καραντίνας για ταξιδιώτες που έρχονται από τη Γαλλία σε αυτό το στάδιο» Κατά το Sky News, o Tζόνσον και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν για τα μέτρα  κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας. Σε κοινή δήλωση, ανέφερεαν «Τυχόν μέτρα και στις δύο πλευρές θα λαμβάνονται με συντονισμένο και αμοιβαίο τρόπο». Μια ομάδα εργασίας αποτελούμενη από Γάλλους και Βρετανούς αξιωματούχους θα συσταθεί για να εξασφαλίσει ότι μια ακόμη διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, ανέφεραν.

Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες ανέφεραν προηγουμένως ότι είχαν ενημερωθεί ότι οποιαδήποτε περίοδος καραντίνας θα διαρκούσε για 14 ημέρες και ότι αναμένεται από τους επιβάτες να παρέχουν διεύθυνση όταν φτάνουν στα σύνορα. Κυβερνητικές πηγές είχαν ήδη δηλώσει ότι όσοι φτάνουν από τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας δεν θα υπόκεινται σε καθεστώς καραντίνας όταν τεθούν σε ισχύ τα μέτρα καραντίνας.

Οι επικεφαλής αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων είπαν στο BBC ότι εξακολουθούν να έχουν άγνοια για βασικές λεπτομέρειες, όπως πότε θα τεθούν σε ισχύ τα μέτρα καραντίνας, πότε θα λήξουν και εάν και πώς θα επανεξετάζονται συνεχώς. Οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν πρόσθετη κυβερνητική υποστήριξη αφού ο πρωθυπουργός επιβεβαιώσει ότι θα τεθεί σε ισχύ μέτρο καραντίνας.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ήδη αμφισβήτηση στο ζήτημα καραντίνας, παρόλο που οι λεπτομέρειες σχετικά με την πολιτική εξακολουθούν να είναι ασαφείς. Η πανδημία προκαλεί ήδη σοβαρές ζημιές στον αεροπορικό κλάδο και οι αρμόδιοι αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων πιστεύουν ότι η καραντίνα θα δυσκολέψει την κατάσταση.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έθεσαν επίσης στο ερώτημα: «Εάν τώρα, γιατί όχι πριν;» καθώς εκτιμάται ότι περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 23 Μαρτίου, όταν εφαρμόστηκε το lockdown.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ