Η Ελλάδα προτείνει στη Βρετανία αμοιβαία αποφυγή καραντίνας για ταξιδιώτες των δύο χωρών, στο μέλλον

Η Ελλάδα προτείνει στη Βρετανία αμοιβαία αποφυγή καραντίνας για ταξιδιώτες των δύο χωρών, στο μέλλον Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να λάβει, στον κατάλληλο χρόνο, τις σχετικές αποφάσεις, ώστε να μην μπαίνουν σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα, όταν η χώρα μας περάσει το αντίστοιχο μέτρο για όσους προέρχονται από τη Βρετανία.

Η Βρετανία σχεδιάζει να βάζει σε καραντίνα όλους τους ταξιδιώτες, για 14 ημέρες. Ο κ. Θεοχάρης, μιλώντας στο BBC, χαρακτήρισε κατανοητή αυτή την απόφαση, στο πλαίσιο των κινήσεων που θεωρεί κάθε χώρα ότι είναι απαραίτητες για το καλό των πολιτών της.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εμείς θεωρούμε πως αυτή είναι μια στιγμή για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την άρση αυτών των περιορισμών και να προσπαθήσουμε να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα εμπόδια», συνέχισε ο υπουργός Τουρισμού.

«Προτρέπουμε άλλες χώρες, του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβανομένου... όσο πιο σύντομα το κάνουμε εμείς αυτό, θα καλωσορίζαμε την αμοιβαιότητα. Άρα αν δεν επιβάλλουμε καραντίνα για ανθρώπους που έρχονται στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο από κάποια μέρα και μετά, θα το καλωσορίζαμε αν το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε το ίδιο», πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης.

Στις ίδιες δηλώσεις, ο υπουργός Τουρισμού διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα «έχει κάνει τα πάντα για να προστατεύσουμε τους πολίτες με έγκαιρες ενέργειες», όπως και ότι ενδυναμώθηκε το εθνικό σύστημα υγείας «το οποίο πλέον είναι πιο ισχυρό από ποτέ. Αισθανόμαστε σίγουροι ότι το ΕΣΥ μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση».

Η καραντίνα στη Βρετανία

Τη Δευτέρα παρατάθηκε έως το τέλος Μαΐου η υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για όσους φτάνουν αεροπορικώς στην Ελλάδα. Στη Βρετανία, το νέο μέτρο για καραντίνα δύο εβδομάδων αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Ιουνίου, αν και ήδη έχει προκληθεί σύγχυση και με αυτή την εξαγγελία της κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σναπς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να εξαιρούνται από την καραντίνα όσοι φτάνουν από χώρες με χαμηλό δείκτη μολύνσεων από κορωνοϊό. Όμως, σημείωσε ότι αρχικά το μέτρο θα είναι καθολικό, ενώ πρόσθεσε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου.

Το μέτρο της καραντίνας θα επανεξετάζεται κάθε τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με εκπρόσωπο της βρετανική κυβέρνησης. Μετά τις πρώτες ανακοινώσεις για αυτό το ζήτημα, έγινε κυβερνητική δήλωση για εξαίρεση των ταξιδιωτών από τη Γαλλία. Όμως, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης διευκρίνισε τώρα ότι απλά επρόκειτο για επισήμανση ότι αυτή τη στιγμή δεν μπαίνουν σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από τη Γαλλία και όχι ότι θα αποτελούν εξαίρεση στο νέο μέτρο.

Πάντως, ήδη υπάρχουν αντιδράσεις. Ο επικεφαλής της Ryanair, Μάικλ Ο' Λίρι, χαρακτήρισε βλακώδες το μέτρο της καραντίνας των 14 ημερών. «Είναι βλακώδες και μη εφαρμόσιμο. Δεν έχουμε αρκετή αστυνομία στη Βρετανία», δήλωσε στο BBC και προέβλεψε ότι μέχρι τον Ιούνιο αυτό το μέτρο θα έχει φύγει από το τραπέζι.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM