Κορωνοϊός: Κρατίδιο της Γερμανίας «χαλαρώνει» τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Κορωνοϊός: Κρατίδιο της Γερμανίας «χαλαρώνει» τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Περιφερειακό δικαστήριο της Γερμανίας αποφάσισε πως οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να επισκεφθούν τις δημοφιλείς ακτές της Βαλτικής για το Σαββατοκύριακο του Πάσχα παρά το lockdown για τον κορωνοϊό

Το ανώτερο δικαστήριο του Γκράιφσβαλντ έκρινε τον ταξιδιωτική απαγόρευση που επέβαλε η περιφερειακή κυβέρνηση ως «δυσανάλογη». Η ταξιδιωτική απαγόρευση ωστόσο εξακολουθεί να ισχύει για Γερμανούς οι οποίοι δεν κατοικούν στο κρατίδιο. Η κυβέρνηση του κρατιδίου του Μεκλεμβούργου - Δυτικής Πομερανίας αποδέχθηκε την απόφαση αλλά κάλεσε τους κατοίκους να τηρούν την ενδεδειγμένη απόσταση των δύο μέτρων. Οι θερμοκρασίες στην γερμανική ακτή της φυλακής αναμένεται να ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή και οι προγνώσεις κάνουν λόγο για ένα ηλιόλουστο Πάσχα.

Το lockdown έχει επιβληθεί στην Γερμανία αλλά οι απαγορεύσεις ποικίλουν από κρατίδιο σε κρατίδιο. Τα πιο σκληρά μέτρα έχουν επιβληθεί στην Βαυαρία και το Ζάαρλαντ. 

Σημειώνεται ότι άλλοι 266 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, όπου ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού ανέρχεται πλέον σε 2.373, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut.

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη χώρα αυξήθηκε κατά 5.323 για να φθάσει σήμερα τα 113.525, δείχνουν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση των μολυσματικών ασθενειών.

Η γραφική πόλη του Στράλσουντ, στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας ανήκει στην εκλογική περιφέρεια της Άνγκελα Μέρκελ, εκλέγεται εκεί από το 1990. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το νησί Ρύγκεν, δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Γερμανούς. 


Με πληροφορίες από ΒΒC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM