Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει πλέον περισσότερα κρούσματα κορωναϊού από οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

 

Ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 159.937, τοποθετώντας τη Νέα Υόρκη ψηλότερα στη λίστα μπροστά από την Ισπανία (153.000) και την Ιταλία (143.000).

 

Οι ΗΠΑ συνολικά έχουν καταγράψει 462.000 κρούσματα και σχεδόν 16.500 θανάτους. Σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν 1,6 εκατομμύρια περιπτώσεις και 95.000 θάνατοι.

 

Διεθνή μμε έφεραν στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από εργαζόμενους με ολόσωμες στολές που θάβουν φέρετρα σε έναν ομαδικό τάφο στη Νέα Υόρκη. Οι εικόνες σόκαραν.

 

 

 

Οι εικόνες δείχνουν εργαζόμενους που χρησιμοποιούν μια σκάλα για να κατέβουν στο τεράστιο λάκκο όπου στοιβάζονταν τα φέρετρα.

 

Το βίντεο κατέγραψε τις σκηνές στο νησί Χαρτ, έξω από το Μπρονξ, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από 150 χρόνια από αξιωματούχους της πόλης ως μαζικός χώρος ταφής για όσους δεν έχουν συγγενείς ή οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν για κηδείες.


Από το 1980, 68.955 άνθρωποι έχουν θαφτεί σε μαζικούς τάφους στο νησί.

 

Οι ταφές στο χώρο έχουν αυξηθεί εν μέσω της πανδημίας από μία μέρα την εβδομάδα σε πέντε ημέρες την εβδομάδα, σύμφωνα με τις αρχές.

 

Οι κρατούμενοι από το νησί Rikers συνήθως έκαναν τις ταφές, αλλά ο αυξανόμενος φόρτος εργασίας έχει οδηγήσει στο να κληθούν εργολάβοι και να προσληφθούν εργάτες.