Στη Βιέννη, που βρίσκεται σε καραντίνα εξαιτίας του νέου κορωνοϊού και χωρίς τουρίστες, οι παραδοσιακές άμαξες της πόλης έχουν αναλάβει τη διανομή φαγητού στους ευάλωτους πολίτες που κινδυνεύουν περισσότερο. 

 

Μην μπορώντας, λόγω της καραντίνας, να προσφέρουν περιοδείες σε τουρίστες στο κέντρο της πόλης, από τις οποίες βγάζουν τα προς το ζην, κάποιοι από τους οδηγούς των αμαξών συμμετέχουν σε μια προσπάθεια διανομής δωρεάν γευμάτων στους ηλικιωμένους συμπολίτες τους. «Τουρίστες δεν υπάρχουν, δεν έχουμε καθόλου δουλειά και επομένως όλοι βρίσκονται στο σπίτι. Όμως, τα άλογα πρέπει να κινούνται» είπε ο Κρίστιαν Γκέρζαμπεκ, ένας part time οδηγός και τοπικός αξιωματούχος του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

 

«Η ιδέα μου ήταν να συνδυάσουμε το πρακτικό με κάτι καλό για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη... Είναι μια ένδειξη, επίσης, ότι παρά τα όσα ζούμε, είμαστε εδώ για τους άλλους και χαιρόμαστε που συνεισφέρουμε» επισήμανε. Η διαμονή στα ξενοδοχεία απαγορεύεται και το InterContinental Vienna δεν έχει καθόλου επισκέπτες, ωστόσο προσφέρει δωρεάν γεύματα στους ηλικιωμένους, στη γειτονιά του.

 

ΕΡΑ
ΕΡΑ

 

Ο Γκέρζαμπεκ και άλλοι οδηγοί fiaker, όπως ονομάζονται στην Αυστρία, συμμετέχουν στην προσπάθεια για τη διανομή 250-300 γευμάτων την ημέρα, τα οποία παρασκευάζει το ξενοδοχείο και μοιράζονται επίσης με αυτοκίνητα ή και ποδήλατα. Έως τη Δευτέρα του Πάσχα, θα προσφέρουν γεύματα και στο ιατρικό προσωπικό της νυχτερινής βάρδιας σε ένα κοντινό νοσοκομείο.

 

ΕΡΑ
ΕΡΑ

 

ΕΡΑ
ΕΡΑ

 

«Είναι μια θαυμάσια πρωτοβουλία! Σας ευχαριστούμε πολύ», είπε η Γκαμπριέλε Γκλαϊλίνγκερ, που πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα και μένει στο σπίτι της, μόλις ο οδηγός της άμαξας της παρέδωσε το πρώτο της γεύμα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters