Βρετανία: 936 νεκροί από κορωνοϊό σε 24 ώρες - «Δεκάδες χωρίς υποκείμενο νόσημα»

Βρετανία: 936 νεκροί από κορωνοϊό σε 24 ώρες - «Δεκάδες χωρίς υποκείμενο νόσημα» Facebook Twitter
0

Τις τελευταίες 24 ώρες 939 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανεβάζοντας τον απολογισμό των θυμάτων στα 7.095.

Όπως επισημαίνει η Mirror πρόκειται για την πιο φονική ημέρα από το ξέσπασμα της πανδημίας στην χώρα. Μόνο στην Αγγλία κατεγράφησαν 828 θάνατοι σε μία ημέρα, ενώ συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 6.483 άτομα. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 46 από τους 828 ασθενείς που κατέληξαν, ηλικίας 35 έως 96 ετών, δεν είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα. 

Στη Σκωτία εξέπνευσαν 70 άνθρωποι από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο (366 συνολικά μέχρι σήμερα), στην Ουαλία 33 (245 συνολικά), στη Βόρεια Ιρλανδία 5 (78 συνολικά).

Όπως έγινε γνωστό λίγο νωρίτερα, τα μέτρα του lockdown δεν θα αναθεωρηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο μετά την παρέλευση τριών εβδομάδων από την αρχική επιβολή τους. Ερωτηθείς από το BBC πότε και αν θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, ο υπουργός Υγείας, Έντουαρντ Άργκαρ, απάντησε λακωνικά πως «δεν είμαστε σε αυτό το σημείο ακόμα».

Κατά τον ίδιο, πρέπει να σημειωθεί η αναμενόμενη κορύφωση των κρουσμάτων πρώτα «πριν σκεφτούμε να κάνουμε τις οποιεσδήποτε αλλαγές. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι φτάσαμε εκεί».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ