Βρετανία: Ο άνθρωπος που θα αναλάβει αν ο Τζόνσον νοσήσει από κορωνοϊό

Βρετανία: Ο άνθρωπος που θα αναλάβει αν ο Τζόνσον νοσήσει από κορωνοϊό Facebook Twitter
Ο Τζόνσον έχει ορίσει αντικαταστάτη, σε περίπτωση που αρρωστήσει (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Ντάουνινγκ Στριτ έχει καταστρώσει πλάνο για την αντικατάσταση του Μπόρις Τζόνσον, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ασθενήσει με κορωνοϊό.

Ο Ντομινίκ Ράαμπ, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών και πρώτος τη τάξει υπουργός της κυβέρνησης Τζόνσον ορίστηκε ως «designated survivor». Δηλαδή, θα αναλάβει χρέη πρωθυπουργού Βρετανίας, σε περίπτωση που ο Τζόνσον ασθενήσει εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.

Η επιλογή του designated survivor παραπέμπει στο σύστημα των ΗΠΑ. Βέβαια εκεί, ένα μέλος της κυβέρνησης απέχει από γεγονότα στα οποία παρευρίσκονται όλοι οι υπόλοιποι, έτσι ώστε να υπάρχει συνέχεια στο κράτος σε περίπτωση που χάσουν τη ζωή τους ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Κάτι που έγινε ευρύτερα γνωστό από τη σειρά του Netflix στην οποία ο πρωταγωνιστής Κίφερ Σάδερλαντ γίνεται πρόεδρος των ΗΠΑ όταν η υπόλοιπη κυβέρνηση σκοτώνεται σε τρομοκρατική επίθεση.

Η Ντάουνινγκ Στριτ κατέστρωσε αυτό το πλάνο, καθώς τις τελευταίες ημέρες αρκετοί αξιωματούχοι τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι τους, λόγω του κορωνοϊού. Μέχρι στιγμής, ο Μπόρις Τζόνσον δεν έχει συμπτώματα, ούτε έχει εξεταστεί. Ο Ράαμπ έχει υποβληθεί δύο φορές σε εξετάσεις, επειδή είχε βήχα, και ήταν αρνητικός.

Πάντως, η επιλογή του Ντομινίκ Ράαμπ δεν τους χαροποίησε όλους. «Αν ο Μπόρις δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του επειδή είναι αποδυναμωμένος, πολλοί πιστεύουν ότι θα έπρεπε να αναλάβει ο Μάικλ Γκόουβ και όχι ο Ράαμπ. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι βέβαια και ο Μάικλ», είπε Βρετανός υπουργός στους Times. Άλλος κατηγόρησε τους υπουργούς ότι «παλεύουν σαν γάτες σε σακί».

Το σχέδιο δεν προβλέπει αντικαταστάτη μόνο για τον Μπόρις Τζόνσον, αλλά και για τους πιο στενούς συνεργάτες του. Έτσι, αν ο Ντομινίκ Κάμινγκς- ο κορυφαίος συνεργάτης του Βρετανού πρωθυπουργού- ή ο Λι Κέιν, ο διευθυντής επικοινωνίας της Ντάουνινγκ Στριτ, αρρωστήσουν, τότε θα τους αντικαταστήσουν ο Άιζακ Λεβίντο, που ήταν ο διευθυντής της προεκλογικής καμπάνιας των Τόρις, ή ο Πολ Στίβενσον, ο διευθυντής επικοινωνίας της καμπάνιας υπέρ του Brexit.

Με πληροφορίες από Times

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM