O Τραμπ αψηφά την «εθελοντική» συμβουλή στους Αμερικανούς να φορούν μάσκες

O Τραμπ αψηφά την «εθελοντική» συμβουλή στους Αμερικανούς να φορούν μάσκες Facebook Twitter
Ο Τραμπ συμβουλεύει να φορά μάσκες ο κόσμος αλλά ο ίδιος αρνείται
1

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι δεν θα φορέσει μάσκα παρά τις παραινέσεις του ιατρικού προσωπικού στον κόσμο να φορά ιατρικές μάσκες προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

«Δεν μπορώ να συναντώ προέδρους, πρωθυπουργούς, δικτάτορες, βασιλιάδες, βασίλισσες και να φοράω μάσκα. Δεν μπορώ να δω τον εαυτό μου έτσι» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος τονίζοντας ότι η παραίνεση για τη μάσκα είναι εθελοντική και όχι υποχρεωτική.

«Δεν χρειάζεται να το κάνετε. Δε νομίζω ότι θα το κάνω εγώ» είπε μεταξύ άλλων.

«Από πρόσφατες μελέτες γνωρίζουμε ότι η μετάδοση από άτομα χωρίς συμπτώματα παίζει σημαντικότερο ρόλο στην εξάπλωση του ιού από ό, τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα» δήλωσε ο Τραμπ την Παρασκευή.

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της νέας οδηγίας των επιστημών είπε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να φορέσει μάσκα.

Οι Αμερικανοί συμβουλεύονται τώρα να χρησιμοποιούν καθαρό πανί ή ύφασμα για να καλύψουν τα πρόσωπά τους ενώ κινούνται σε δημόσιο χώρο.

«Δεν χρειάζεται να το κάνετε» είπε απευθυνόμενος στους Αμερικανούς. «Επιλέγω να μην φοράω μάσκα αλλά μερικοί ενδεχομένως να θέλουν και είναι εντάξει αυτό, Μπορεί να είναι καλό. Ενδεχομένως να είναι» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τον λόγο που δεν θα φορέσει μάσκα είπε: «Απλά δεν θέλω να το κάνω ενώ κάθομαι στο Οβάλ γραφείο, στο όμορφο γραφείο που παίρνω τις αποφάσεις».

Σε επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων μάλιστα επανέλαβε ότι «Μόλις έκανα το τεστ για τον κορωνοϊό. Θεωρώ ότι δεν έχω τον ιό και έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχώ ότι θα τον μεταδώσω» πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει 278.458 κρούσματα Covid-19 και περισσότερους από 7.000 θανάτους, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης παραμένει η χειρότερα πληγείσα περιοχή, με σχεδόν 3.000 θανάτους, και ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο του οποίου ο αδερφός νοσεί από κορωνοϊό, έχει απευθύνει έκκληση για βοήθεια από άλλα μέρη της χώρας.

Μέχρι τώρα, οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ έλεγαν ότι μόνο οι άρρωστοι ή όσοι φροντίζουν τους ασθενείς με κορωνοϊό πρέπει να φορούν μάσκες, αλλά οι νεότερες μελέτες δείχνουν ότι η κάλυψη του προσώπου είναι σημαντική για την αποτροπή της ακούσιας μετάδοσης.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια