Απεργία την Πρωτομαγιά

O Τραμπ αψηφά την «εθελοντική» συμβουλή στους Αμερικανούς να φορούν μάσκες

O Τραμπ αψηφά την «εθελοντική» συμβουλή στους Αμερικανούς να φορούν μάσκες Facebook Twitter
Ο Τραμπ συμβουλεύει να φορά μάσκες ο κόσμος αλλά ο ίδιος αρνείται
1

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι δεν θα φορέσει μάσκα παρά τις παραινέσεις του ιατρικού προσωπικού στον κόσμο να φορά ιατρικές μάσκες προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

«Δεν μπορώ να συναντώ προέδρους, πρωθυπουργούς, δικτάτορες, βασιλιάδες, βασίλισσες και να φοράω μάσκα. Δεν μπορώ να δω τον εαυτό μου έτσι» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος τονίζοντας ότι η παραίνεση για τη μάσκα είναι εθελοντική και όχι υποχρεωτική.

«Δεν χρειάζεται να το κάνετε. Δε νομίζω ότι θα το κάνω εγώ» είπε μεταξύ άλλων.

«Από πρόσφατες μελέτες γνωρίζουμε ότι η μετάδοση από άτομα χωρίς συμπτώματα παίζει σημαντικότερο ρόλο στην εξάπλωση του ιού από ό, τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα» δήλωσε ο Τραμπ την Παρασκευή.

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της νέας οδηγίας των επιστημών είπε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να φορέσει μάσκα.

Οι Αμερικανοί συμβουλεύονται τώρα να χρησιμοποιούν καθαρό πανί ή ύφασμα για να καλύψουν τα πρόσωπά τους ενώ κινούνται σε δημόσιο χώρο.

«Δεν χρειάζεται να το κάνετε» είπε απευθυνόμενος στους Αμερικανούς. «Επιλέγω να μην φοράω μάσκα αλλά μερικοί ενδεχομένως να θέλουν και είναι εντάξει αυτό, Μπορεί να είναι καλό. Ενδεχομένως να είναι» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τον λόγο που δεν θα φορέσει μάσκα είπε: «Απλά δεν θέλω να το κάνω ενώ κάθομαι στο Οβάλ γραφείο, στο όμορφο γραφείο που παίρνω τις αποφάσεις».

Σε επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων μάλιστα επανέλαβε ότι «Μόλις έκανα το τεστ για τον κορωνοϊό. Θεωρώ ότι δεν έχω τον ιό και έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχώ ότι θα τον μεταδώσω» πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει 278.458 κρούσματα Covid-19 και περισσότερους από 7.000 θανάτους, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης παραμένει η χειρότερα πληγείσα περιοχή, με σχεδόν 3.000 θανάτους, και ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο του οποίου ο αδερφός νοσεί από κορωνοϊό, έχει απευθύνει έκκληση για βοήθεια από άλλα μέρη της χώρας.

Μέχρι τώρα, οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ έλεγαν ότι μόνο οι άρρωστοι ή όσοι φροντίζουν τους ασθενείς με κορωνοϊό πρέπει να φορούν μάσκες, αλλά οι νεότερες μελέτες δείχνουν ότι η κάλυψη του προσώπου είναι σημαντική για την αποτροπή της ακούσιας μετάδοσης.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια