Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος έκανε περιφορά εικόνας, με αυτοκινητοπομπή, προσευχόμενος για το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Η περιφορά της εικόνας της Παναγίας έγινε με κομβόι αυτοκινήτων, στους δρόμους της Μόσχας, καλύπτοντας 109 χιλιόμετρα, ενώ μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. Η πομπή κατέληξε σε καθεδρικό της πρωτεύουσας, όπου ο πατριάρχης χοροστάτησε σε θεία λειτουργία.

 

 

 

Σε άλλες περιοχές της Ρωσίας τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει ανάλογες ενέργειες, με περιφορά εικόνων ακόμη και από αέρος, με αεροπλάνα και ελικόπτερα. Ο πατριάρχης Κύριλλος κάλεσε τους Ρώσους να σέβονται τους περιορισμούς και να συνεχίσουν να τους εφαρμόζουν.

 

Από τη Δευτέρα η Μόσχα έχει τεθεί σε καραντίνα, ενώ ακολούθησαν ανάλογα μέτρα σε άλλες περιοχές της χώρας. Στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 4.149 κρούσματα κορωνοϊού και 34 θάνατοι από τον ιό. Ο πατριάρχης Κύριλλος κάλεσε ακόμη τον κλήρο να συνεχίσει να λειτουργεί και να τελεί το μυστήριο της θείας κοινωνίας, έστω και δεν δεν παρίσταται το ποίμνιο, λόγω των περιορισμών. Τέλος, ζήτησε από τους πιστούς να εντείνουν τις προσευχές τους. 

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ/ TASS