Μαθήματα συμβίωσης σε καιρούς καραντίνας: Μια οικογένεια στη Ρώμη περιγράφει την καθημερινότητά της

Μαθήματα συμβίωσης σε καιρούς καραντίνας: Μια οικογένεια στη Ρώμη περιγράφει την καθημερινότητά της Facebook Twitter
0

Η οικογένεια Ανίνι βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό λόγω κορωνοϊού εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες. Από το μπαλκόνι του σπιτιού τους μίλησαν με την ανταποκρίτρια του BBC, Τζιν Μακένζι για την καθημερινότητά τους και το modus operandi για μία, όσο το δυνατόν, ανώδυνη συμβίωση που είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει ακόμα.

Η σκηνή έχει κάτι από καντάδα, όμως, στους καιρούς του κορωνοϊού ήταν ο μόνος τρόπος επικοινωνίας της δημοσιογράφου με την αποκλεισμένη οικογένεια.

Στις 18 ημέρες καραντίνας, μόνο ο Άλαν, ο πατέρας της οικογένειας, έχει βγει δύο φορές για τα απαραίτητα.

«Είμαι ο γενναίος της οικογένειας» λέει χαριτολογώντας.

«Τι μάθατε για τον τρόπο να αντέχετε αυτές τις μέρες; Τι το κάνει ευκολότερο» ρωτά η δημοσιογράφος.

«Χρειάζεται να προγραμματίζεις καλά τις μέρες σου. Στην πραγματικότητα να φέρεσαι σαν να είσαι στο γραφείο» αποκρίνεται ο Άλαν, προσθέτοντας: «Η μόνη διαφορά είναι πως είμαστε όλοι μαζί. 24 ώρες το 24ωρο, όλοι μαζί».

Στην ερώτηση πώς καταφέρνουν να μην σπάνε ο ένας του άλλου τα νεύρα, ο Άλαν απαντά πως μένουν σε τρία διαφορετικά δωμάτια. Όπως λέει, καθημερινά ο ίδιος δουλεύει από το γραφείο του, η σύζυγός του από το σαλόνι και ο γιος τους παραμένει στο υπνοδωμάτιό του, ασχολούμενος με παιχνίδια, αλλά και την εξ αποστάσεων εκπαίδευση.

Τι μάθατε για την οικογένειά σας που δεν ξέρατε πριν, ρωτάει η δημοσιογράφος και ο Άλαν, γελώντας, απαντά «πως ο γιος μου τρώει πολύ».

Ο Άλαν, παθιασμένος δρομέας, παραδέχεται πως το πιο επώδυνο πράγμα είναι πως δεν μπορεί να αθληθεί. «Σταμάτησα να τρέχω στις 7 Μαρτίου. Οπότε γυμνάζομαι κάθε μέρα. Όσο πιο πολύ μπορώ. Την επόμενη Κυριακή υποτίθεται θα είχαμε τον Μαραθώνιο της Ρώμης. Με την ομάδα μου, θα τρέξουμε ένα μαραθώνιο μέσα στο σπίτι. Οπότε χωρίσαμε τα 42 χλμ και ο καθένας από εμάς θα τρέξει ένα χιλιόμετρο και κάτι μέσα στο σπίτι του» λέει ο ίδιος για το εγχείρημα που μεταξύ τους αποκαλούν «Mar-at-home».

Όσο για το γιατί αποφάσισαν να είναι τόσο αυστηροί στην απομόνωση, ο ίδιος εξηγεί πως «είναι ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε την κατάσταση».

Η τριμελής οικογένεια έχει βρει τις δικλείδες ασφαλείας της όταν νιώθει πως η κατάσταση είναι κάπως καταθλιπτική και νιώθει την ψυχολογία της πεσμένη: «Τότε προσπαθούμε να είμαστε μαζί, να διαβάζουμε βιβλία και να βλέπουμε σειρές, να παίζουμε παιχνίδια. Και ναι, περνάμε περισσότερο χρόνο μεταξύ μας ως οικογένεια απ'ότι πριν. Κι αυτό είναι ένα από τα θετικά που συμβαίνουν - αν υπάρχει κάτι θετικό σε όλη αυτήν την κατάσταση...»

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM