«Τζιοβάνι, δεν πάω πια στον κουρέα»- Το λάθος που έκανε viral το διάγγελμα του Ματαρέλα

«Τζιοβάνι, δεν πάω πια στον κουρέα»- Το λάθος που έκανε viral το διάγγελμα του Ματαρέλα Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, επέκρινε τους ηγέτες της ΕΕ για τη στάση τους απέναντι στον κορωνοϊό. Δεν ήταν όμως αυτό που έκανε το διάγγελμά του viral.

Η ιταλική προεδρία, κατά λάθος, έστειλε στα ιταλικά ΜΜΕ το διάγγελμα χωρίς να κόψει στο μοντάζ ένα στιγμιότυπο. Σε αυτό, ο Ματαρέλα έχει πάρει θέση μπροστά στην κάμερα, ξεκινά να μιλά αλλά διακόπτει και καθαρίζει τη φωνή του ενώ ακούγεται κάποιος να του λέει να φτιάξει μία τούφα στα μαλλιά του.

«Ε Τζιοβάνι, δεν πάω πια στον κουρέα», σχολίασε χαμογελώντας ο Ματαρέλα- αναφερόμενος στην καραντίνα στην Ιταλία- την ώρα που έφτιαχνε τα μαλλιά του. Η ιταλική προεδρία ζήτησε συγγνώμη για το λάθος, αλλά ήδη είχε γίνει viral το διάγγελμα, όπως και το hashtag #ehGiovanni.

 

Στο διάγγελμά του, ο Ματαρέλα κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ να λάβουν νέες πρωτοβουλίες, καθώς ο παλιός τρόπος σκέψης δεν έχει καμία σχέση με τις δραματικές συνθήκες που αντιμετωπίζει τώρα η Ευρώπη. «Ελπίζω ο καθένας να καταλάβει πλήρως τη σοβαρότητα της απειλής που αντιμετωπίζει η Ευρώπη πριν να είναι πολύ αργά», τόνισε, σημειώνοντας ότι η ΕΚΤ και η Κομισιόν έχουν λάβει σημαντικές οικονομικές αποφάσεις, αλλά οι ηγέτες της ΕΕ ακόμη δεν το έχουν κάνει.

Η Ιταλία- όπου οι νεκροί πλέον έχουν φτάσει τους 9.134 και τα κρούσματα του κορωνοϊού ανέρχονται σε σχεδόν 86.500- είναι ανάμεσα στις χώρες που τάσσονται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου, κίνηση στην οποία αντιστέκεται η Γερμανία.

Με πληροφορίες από AFP

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM