ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Σέρτζιο Ματαρέλα: Καταλάβετε τη σοβαρότητα της απειλής πριν να είναι αργά- Να πάρει μέτρα η ΕΕ

Σέρτζιο Ματαρέλα: Καταλάβετε τη σοβαρότητα της απειλής πριν να είναι αργά- Να πάρει μέτρα η ΕΕ Facebook Twitter
Ο Σέρτζιο Ματαρέλα επέκρινε τους ηγέτες της ΕΕ για τη στάση τους απέναντι στον κορωνοϊό (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Ευρώπη πρέπει να υιοθετήσει νέα μέτρα, για να αντιμετωπίσει την απειλή του κορωνοϊού, τόνισε ο Σέρτζιο Ματαρέλα, καλώντας τους ηγέτες της ΕΕ να αντιδράσουν πριν να είναι πολύ αργά.

Ο πρόεδρος της Ιταλίας απευθύνθηκε στους πολίτες της χώρας, σε ένα σπάνιο τηλεοπτικό διάγγελμα, μετά την αποτυχία των Ευρωπαίων ηγετών- στη χθεσινή σύνοδο κορυφής- να καταλήξουν σε μια κοινή προσέγγιση για την αντιμετώπιση τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, οι οποίες κλιμακώνονται.

«Νέες πρωτοβουλίες είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου να ξεπεραστούν οι παλιοί τρόποι σκέψης που δεν έχουν τώρα καμία σχέση με την πραγματικότητα των δραματικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η ήπειρός μας», τόνισε ο Ματαρέλα, πρόεδρος της χώρας με τους περισσότερους νεκρούς από τον κορωνοϊό, καθώς σήμερα έφτασαν τους 9.134

Το διάγγελμα του Ιταλού προέδρου έγινε viral, αλλά όχι λόγω του σοβαρού μηνύματος που θέλησε να στείλει ο Ματαρέλα. Η ιταλική προεδρία κατά λάθος δημοσιοποίησε ένα απόσπασμα από τα γυρίσματα, που γρήγορα έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

 

«Ελπίζω ο καθένας να καταλάβει πλήρως τη σοβαρότητα της απειλής που αντιμετωπίζει η Ευρώπη πριν να είναι πολύ αργά», υπογράμμισε ο Ιταλός πρόεδρος. Συνήθως αποφεύγει την αντιπαράθεση, αυτή τη φορά όμως ο Ματαρέλα επαίνεσε την ΕΚΤ και την Κομισιόν για την αντίδρασή τους στην κρίση, λέγοντας ότι «έλαβαν σημαντικές και θετικές οικονομικές αποφάσεις». Πρόσθεσε όμως ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες «ακόμη δεν έχουν πράξει κάτι τέτοιο».

Η Ιταλία είναι ανάμεσα στις χώρες που θέλουν την έκδοση ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού. Πρόταση με την οποία έχει συνταχθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε κατώτερη των περιστάσεων τη χθεσινή σύνοδο κορυφής, στην οποία η Γερμανία και η Ολλανδία «μπλόκαραν» το αίτημα για το ευρωομόλογο.

«Η αλληλεγγύη δεν απαιτείται μόνο από τις αξίες της Ένωσης, αλλά είναι και προς το κοινό συμφέρον», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Σέρτζιο Ματαρέλα.

Με πληροφορίες από το Reuters

 

 

 

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ