Κορωνοϊός- ΠΟΥ: Η κατάσταση παραμένει σοβαρή, αλλά βλέπουμε ενθαρρυντικά σημάδια

Κορωνοϊός- ΠΟΥ: Η κατάσταση παραμένει σοβαρή, αλλά βλέπουμε ενθαρρυντικά σημάδια Facebook Twitter
Για «ενθαρρυντικά σημάδια» μιλά ο ΠΟΥ (Πηγή φωτό EPA)
0

«Η κατάσταση με τον κορωνοϊό παραμένει πολύ σοβαρή, αλλά βλέπουμε κάποια ενθαρρυντικά σημάδια» δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.

«Ενώ η κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή, αρχίζουμε να βλέπουμε κάποια ενθαρρυντικά σημάδια. Η Ιταλία είδε μικρή μείωση του ρυθμού μολύνσεων. Αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε ότι η πανδημία έχει φτάσει στην κορύφωσή της σε αυτήν τη χώρα» σημείωσε ο Κλούγκε.

Μετά τις δηλώσεις που έκανε ο αξιωματούχος του ΠΟΥ, η Ισπανία ανακοίνωσε ότι 655 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας το σύνολό τους σε 4.089, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 56.188. Οι υγειονομικές αρχές της χώρας εκτιμούν ότι είναι κοντά στην κορύφωση της πανδημίας στην Ισπανία.

Στο μεταξύ, το Κοινοβούλιο της χώρας επέκτεινε την καραντίνα έως τις 11 Απριλίου. Ο Χανς Κλούγκε δήλωσε ότι «σύντομα θα μπορέσουμε να καθορίσουμε τον βαθμό στον οποίο τα μέτρα είχαν αντίκτυπο», κάνοντας αναφορά συνολικά στους αυστηρούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στην Ευρώπη.

Παρ' όλα αυτά, κάλεσε πολίτες και κυβερνήσεις να έχουν επίγνωση της νέας πραγματικότητας που δημιουργεί η πανδημία και να είναι έτοιμοι για μακροπρόθεσμες συνέπειες. «Αυτό δεν θα είναι ένα σπριντ, θα είναι μαραθώνιος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα κρούσματα στην Ευρώπη συνολικά ξεπερνούν τα 220.000 και οι θάνατοι ανέρχονται σε 11.987. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 6 στα 10 κρούσματα και 7 στους 10 θανάτους, συνολικά, από τον κορωνοϊό, έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ