Ιταλία: 683 νεκροί σε μια ημέρα - 5.210 νέα κρούσματα

Ιταλία: 683 νεκροί σε μια ημέρα - 5.210 νέα κρούσματα Facebook Twitter
0

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 74.386, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 7.503, ενώ 9.362 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 69.176 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 6.820 άνθρωποι ενώ 8.326 είχαν ιαθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 683 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.210 νέα κρούσματα, ενώ 1.036 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.489 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 23.112 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 30.920 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 32.346 και οι νεκροί 4.474 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 10.054 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.077. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 6.442 , με 258 νεκρούς.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, σημειώνεται σχετική μείωση του ρυθμού μετάδοσης του ιού, αλλά παραμένει υψηλός ο αριθμός των νεκρών.

Μέχρι πέντε χρόνια κάθειρξης για τους θετικούς στον κορωνοϊό, που σπάνε την καραντίνα

Εκτός από την αύξηση του προστίμου από 400 μέχρι 3000 ευρώ για όποιον μετακινείται από το σπίτι του χωρίς μια σημαντική αιτία, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε υιοθέτησε ένα ακόμη μέτρο με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας: Όποιος γνωρίζει ότι είναι θετικός στον κορονοϊό και βγαίνει από το σπίτι του, με στόχο να σπάσει την καραντίνα, στην Ιταλία στο εξής θα τιμωρείται με φυλάκιση από ένα μέχρι πέντε χρόνια, διότι προκαλεί την εξάπλωση της επιδημίας και απειλεί την δημόσια υγεία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η ανώτατη διάδοση του ιού, στην Ιταλία είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Για το λόγο αυτό, ο ΠΟΥ συνιστά τη μέγιστη προσοχή στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας και πρόληψης.

Και πάντα σε αυτό το πλαίσιο, ο Ιταλός υπουργός αρμόδιος για τις νότιες περιφέρειες της χώρας, Τζουζέπε Προβεντσάνο, δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση της Rai ότι «ο κύριος στόχος, τώρα, είναι να αυξηθούν άμεσα οι κλίνες, στις εντατικές μονάδες θεραπείας των νοσοκομείων της Κάτω Ιταλίας. Από 1.700 που ήταν στην αρχή της επιδημίας, να γίνουν, τώρα, 3.500». «Εργαζόμαστε αδιάκοπα, νυχθημερόν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Προβεντσάνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σε Χεζμπολάχ: «Το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση»

Επανεμφανίστηκε με επιστολή προς τη Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση ενάντια σε Ισραήλ και ΗΠΑ, στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας και στρατηγικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM
Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM