Ισπανία: 655 νεκροί σε μία ημέρα από τον κορωνοϊό

Ισπανία: 655 νεκροί σε μία ημέρα από τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Μέσα 24 ώρες, 655 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 στην Ισπανία, σύμφωνα το υπουργείο Υγείας της χώρας. 

Στο ίδιο διάστημα τα καταγεγραμμένα κρούσματα στην ισπανική επικράτεια «εκτοξεύτηκαν» από τις 47.610 χθες, σε 56.188 σήμερα. Συνολικά, η Ισπανία μετρά 4.089 θανάτους από το ξέσπασμα της πανδημίας και είναι δεύτερη σε θανάτους παγκοσμίως, πίσω από την Ιταλία (7.503) και τέταρτη σε κρούσματα πίσω από την Κίνα, την Ιταλία και τις ΗΠΑ. 

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Ισπανία είναι και το γεγονός πως, τη Δευτέρα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι μετατρέπουν σε πρόχειρο νεκροτομείο για τα θύματα του κορωνοϊού ένα ολόκληρο παγοδρόμιο στη Μαδρίτη - την πόλη που έχει χτυπηθεί περισσότερο από την νόσο COVID-19 στην χώρα.

Το κέντρο Palacio de Hielo, που διαθέτει παγοδρόμιο έκτασης 1.800 τ.μ, προσφέρθηκε να μετατρέψει τον χώρο αυτό σε νεκροτομείο. Το δημοτικό γραφείο τελετών της πόλης ανακοίνωσε ότι από Τρίτη θα σταματήσει να περισυλλέγει τις σορούς των θυμάτων εξαιτίας της έλλειψης προστατευτικού εξοπλισμού. Ιδιωτικά γραφεία τελετών λειτουργούν στην πρωτεύουσα.

Μονάδες του στρατού έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της Ισπανίας για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Πριν λίγες ημέρες, Ισπανοί στρατιώτες ανακάλυψαν εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους μέσα σε γηροκομεία που είχαν κρούσματα κορωνοϊού. Κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν νεκροί. Ο στρατός έχει πλέον δικαιοδοσία να παρεμβαίνει στους οίκους ευγηρίας, μετά τους δεκάδες θανάτους που καταγράφηκαν σε γηροκομεία, κυρίως της Μαδρίτης και στην περιφέρεια Καστίλλη -Λα Μάντσα, στην κεντρική Ισπανία.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ