Η Κίνα αθωώνει, μετά θάνατον, τον γιατρό που προειδοποίησε για τον κορωνοϊό

Η Κίνα αθωώνει, μετά θάνατον, τον γιατρό που προειδοποίησε για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Η Κίνα αθωώνει μετά θάνατον, τον γιατρό που προειδοποίησε για τον κορωνοϊό (EPA)
5

Σε μία ασυνήθιστη κίνηση, η Κίνα απαλλάσσει από τις κατηγορίες, μετά θάνατον, τον Li Wenliang, τον γιατρό που είχε προειδοποιήσει για το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Οι επίσημες αρχές της Κίνας είχαν κατηγορήσει τον 34χρονο οφθαλμίατρο για τις προειδοποιήσεις του σχετικά με την επιδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την επίσημη υπηρεσία ειδήσεων της Κίνας, η αστυνομία στην πόλη Γουχάν ανακάλεσε το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει για τον dr. Li Wenliang και εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση «επίσημης συγγνώμης» προς την οικογένειά του.

Ανέφερε ότι έχουν εκδοθεί πειθαρχικές ποινές σε δύο αξιωματικούς «για τον αρχικό χειρισμό του θέματος» χωρίς να υπάρχουν ωστόσο περαιτέρω λεπτομέρειες.

Με τον θάνατό του τον Φεβρουάριο από κορωνοϊό, ο Li έγινε το σύμβολο της οργής του κόσμου απέναντι στο κομμουνιστικό καθεστώς και στον έλεγχο που ασκεί στη διάδοση της πληροφορίας καθώς οι αρχές επιχειρούσαν να διασπείρουν ψέματα, αποκρύπτοντας την αληθινή έκταση μετάδοσης του ιού. 

Ο 34χρονος οφθαλμίατρος πέθανε στις αρχές Φεβρουαρίου στο Γενικό Νοσοκομείο της Γουχάν, όπου εργαζόταν και πιθανόν μολύνθηκε από ασθενείς στις πρώτες ημέρες της πανδημίας.

Μετά από την θανατηφόρα πορεία του ιού, η Γουχάν πλέον διανύει τη δεύτερη μέρα χωρίς κρούσματα.

Το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι και οι 39 νέες περιπτώσεις που καταγράφηκαν σε εθνικό επίπεδο την Παρασκευή είναι εισαγόμενα κρούσματα, δείχνοντας ότι οι άκαμπτοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι απαιτήσεις για εγκλεισμό φαίνεται να έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η Κίνα ωστόσο έχει μετριάσει πλέον ορισμένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στην επαρχία της Γουχάν, αν και τα επαρχιακά σύνορά της παραμένουν κλειστά.

Οι αξιωματούχοι δηλώνουν ωστόσο, ότι προτίθενται να άρουν την καραντίνα όταν συμπληρωθούν 14 συνεχόμενες ημέρες στην πόλη, χωρίς νέα κρούσματα.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ