Ο όμιλος LVMH θα παρασκευάσει και θα προσφέρει δωρεάν αντισηπτικά

Ο όμιλος LVMH θα παρασκευάσει και θα προσφέρει δωρεάν αντισηπτικά Facebook Twitter
0

Ο όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH θα παρασκευάσει «σε μεγάλη ποσότητα» αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα στις γαλλικές αλυσίδες παραγωγής για τα αρώματα και τα καλλυντικά Christian Dior, Guerlain και Givenchy ώστε να τροφοδοτήσει τα νοσοκομεία.

«Απέναντι στον κίνδυνο ελλείψεων που διαπιστώνεται στην Γαλλία, ο Μπερνάρ Αρνό (CEO του ομίλου) ζήτησε από το τμήμα των αρωμάτων και των καλλυντικών του LVMH να επιστρατεύσει τις δυνατότητες παραγωγής για να παρασκευάσει και να προσφέρει στις υγειονομικές αρχές μεγάλες ποσότητες αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου.

«Το σύνολο των μονάδων παραγωγής» στην Γαλλία αρωμάτων και καλλυντικών των οίκων Christian Dior, Guerlain και Givenchy θα κινητοποιηθούν ήδη από αύριο», εξήγησε εκπρόσωπος του ομίλου στο AFP.

«Στην συνέχεια, αυτά τα τζελ θα προσφερθούν δωρεάν στις γαλλικές υγειονομικές αρχές, κατά προτεραιότητα για τα 39 νοσοκομεία της Assistance Publique-Hôpitaux de Paris (δίκτυο των νοσοκομείων της γαλλικής πρωτεύουσας)». Η πρωτοβουλία θα διαρκέσει για όσο διάστημα είναι αναγκαίο, διευκρίνισε ο όμιλος LVMH. Δώδεκα τόνοι θα παρασκευασθούν ήδη από την πρώτη εβδομάδα και μεγαλύτερες ποσότητες στην συνέχεια.

Εκπρόσωπος του νοσοκομειακού δικτύου του Παρισιού δήλωσε ότι τα 39 νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ελλείψεις αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος, αλλά όχι και εξάντληση των αποθεμάτων, ενώ και άλλες εταιρείες έχουν προτείνει την βοήθειά τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Διεθνή / Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Η υπόθεση θυμίζει τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του και την παρέδιδε σε δεκάδες άντρες που εντόπιζε σε διαδικτυακά chat rooms, βιντεοσκοπώντας στη συνέχεια τις πράξεις τους
THE LIFO TEAM
Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Το Κατάρ και η Αίγυπτος, που ενεργούν ως μεσολαβητές αλλά και ως εγγυητές της κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ζητούν να ξεκινήσει η επόμενη φάση του αμερικανικού σχεδίου
THE LIFO TEAM