Ο όμιλος LVMH θα παρασκευάσει και θα προσφέρει δωρεάν αντισηπτικά

Ο όμιλος LVMH θα παρασκευάσει και θα προσφέρει δωρεάν αντισηπτικά Facebook Twitter
0

Ο όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH θα παρασκευάσει «σε μεγάλη ποσότητα» αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα στις γαλλικές αλυσίδες παραγωγής για τα αρώματα και τα καλλυντικά Christian Dior, Guerlain και Givenchy ώστε να τροφοδοτήσει τα νοσοκομεία.

«Απέναντι στον κίνδυνο ελλείψεων που διαπιστώνεται στην Γαλλία, ο Μπερνάρ Αρνό (CEO του ομίλου) ζήτησε από το τμήμα των αρωμάτων και των καλλυντικών του LVMH να επιστρατεύσει τις δυνατότητες παραγωγής για να παρασκευάσει και να προσφέρει στις υγειονομικές αρχές μεγάλες ποσότητες αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου.

«Το σύνολο των μονάδων παραγωγής» στην Γαλλία αρωμάτων και καλλυντικών των οίκων Christian Dior, Guerlain και Givenchy θα κινητοποιηθούν ήδη από αύριο», εξήγησε εκπρόσωπος του ομίλου στο AFP.

«Στην συνέχεια, αυτά τα τζελ θα προσφερθούν δωρεάν στις γαλλικές υγειονομικές αρχές, κατά προτεραιότητα για τα 39 νοσοκομεία της Assistance Publique-Hôpitaux de Paris (δίκτυο των νοσοκομείων της γαλλικής πρωτεύουσας)». Η πρωτοβουλία θα διαρκέσει για όσο διάστημα είναι αναγκαίο, διευκρίνισε ο όμιλος LVMH. Δώδεκα τόνοι θα παρασκευασθούν ήδη από την πρώτη εβδομάδα και μεγαλύτερες ποσότητες στην συνέχεια.

Εκπρόσωπος του νοσοκομειακού δικτύου του Παρισιού δήλωσε ότι τα 39 νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ελλείψεις αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος, αλλά όχι και εξάντληση των αποθεμάτων, ενώ και άλλες εταιρείες έχουν προτείνει την βοήθειά τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM