Τέσσερα παιδιά που φοιτούν στο ίδιο σχολείο με τον γιο και την κόρη του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ παραμένουν στο σπίτι τους, περιμένοντας τα ιατρικά αποτελέσματα.

 

Υπό τον φόβο του κοροναϊού,, οι τέσσερις συμμαθητές του πρίγκιπα Τσαρλς και της πριγκίπισσας Σάρλοτ, οι οποίοι επέστρεψαν από ταξίδι στη Βόρεια Ιταλία πρόσφατα, παρέμειναν στο σπίτι ενώ την ίδια στιγμή τουλάχιστον οκτώ σχολεία στη χώρα παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους.

 

Το ιδιωτικό σχολείο, όπου φοιτούν οι νεαροί πρίγκιπες, το Thomas στην Battersea, δήλωσε μέσω του εκπροσώπου του ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπ' όψιν του το ζήτημα υγείας μετά τα κρούσματα του κοροναϊού.

 

«Και με γνώμονα αυτό, ακολουθούμε τις κυβερνητικές οδηγίες κατά γράμμα, τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και αντιμετώπισης ανάλογων περιστάσεων, όπου υπάρχει η υποψία ότι είτε προσωπικό είτε μαθητές του σχολείου έχουν εκτεθεί στον ιό ή έχουν εμφανίσει συμπτώματα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του σχολείου. «Προς το παρόν έχουμε έναν πολύ μικρό αριθμό μαθητών που έχουν ελεγχθεί και κατόπιν κυβερνητικής οδηγίας, παραμένουν στα σπίτια τους, έως να βγουν τα ιατρικά αποτελέσματα».

 

Ωστόσο, οι οδηγίες από τον Βρετανικό Οργανισμό Υγείας είναι να μην κλείνουν τα σχολεία. Ωστόσο, αν παρατηρηθεί κάποιο περιστατικό, δε χρειάζεται να κλείσει ένας εργασιακός χώρος ή ένα σχολείο, τουλάχιστον μέχρι να επιβεβαιωθούν ως θετικές οι ιατρικές εξετάσεις.

 

Μέχρι στιγμή στη χώρα υπάρχουν 400 περιπτώσεις κρουσμάτων του κοροναΐού και 12 θύματα.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η εγγονή της Βασίλισσας Ελισάβετ Ζάρα Τίνταλ και ο σύζυγός της Μάικ, δεν θα παραμείνουν απομονωμένοι, παρά το γεγονός ότι επέστρεψαν πριν από λίγες μέρες, από το ταξίδι τους σε θέρετρο σκι της Βόρειας Ιταλίας.

 

Με πληροφορίες από τον Independent