Κοροναϊός: Σε κατ' οίκον περιορισμό συμμαθητές του πρίγκιπα Τζορτζ και της Σάρλοτ

Κοροναϊός: Σε κατ' οίκον περιορισμό συμμαθητές του πρίγκιπα Τζορτζ και της Σάρλοτ Facebook Twitter
Τέσσερις συμμαθητές της Σάρλοτ και του Τζορτζ σε κατ' οίκον περιορισμό λόγω κοροναϊού. (EPA)
0

Τέσσερα παιδιά που φοιτούν στο ίδιο σχολείο με τον γιο και την κόρη του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ παραμένουν στο σπίτι τους, περιμένοντας τα ιατρικά αποτελέσματα.

Υπό τον φόβο του κοροναϊού,, οι τέσσερις συμμαθητές του πρίγκιπα Τσαρλς και της πριγκίπισσας Σάρλοτ, οι οποίοι επέστρεψαν από ταξίδι στη Βόρεια Ιταλία πρόσφατα, παρέμειναν στο σπίτι ενώ την ίδια στιγμή τουλάχιστον οκτώ σχολεία στη χώρα παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους.

Το ιδιωτικό σχολείο, όπου φοιτούν οι νεαροί πρίγκιπες, το Thomas στην Battersea, δήλωσε μέσω του εκπροσώπου του ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπ' όψιν του το ζήτημα υγείας μετά τα κρούσματα του κοροναϊού.

«Και με γνώμονα αυτό, ακολουθούμε τις κυβερνητικές οδηγίες κατά γράμμα, τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και αντιμετώπισης ανάλογων περιστάσεων, όπου υπάρχει η υποψία ότι είτε προσωπικό είτε μαθητές του σχολείου έχουν εκτεθεί στον ιό ή έχουν εμφανίσει συμπτώματα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του σχολείου. «Προς το παρόν έχουμε έναν πολύ μικρό αριθμό μαθητών που έχουν ελεγχθεί και κατόπιν κυβερνητικής οδηγίας, παραμένουν στα σπίτια τους, έως να βγουν τα ιατρικά αποτελέσματα».

Ωστόσο, οι οδηγίες από τον Βρετανικό Οργανισμό Υγείας είναι να μην κλείνουν τα σχολεία. Ωστόσο, αν παρατηρηθεί κάποιο περιστατικό, δε χρειάζεται να κλείσει ένας εργασιακός χώρος ή ένα σχολείο, τουλάχιστον μέχρι να επιβεβαιωθούν ως θετικές οι ιατρικές εξετάσεις.

Μέχρι στιγμή στη χώρα υπάρχουν 400 περιπτώσεις κρουσμάτων του κοροναΐού και 12 θύματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η εγγονή της Βασίλισσας Ελισάβετ Ζάρα Τίνταλ και ο σύζυγός της Μάικ, δεν θα παραμείνουν απομονωμένοι, παρά το γεγονός ότι επέστρεψαν πριν από λίγες μέρες, από το ταξίδι τους σε θέρετρο σκι της Βόρειας Ιταλίας.

Με πληροφορίες από τον Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM