Μάικλ Μπλούμπεργκ: Πάνω από 500 εκατ. δολ. στη μάχη για το προεδρικό χρίσμα - «Εξαγοράζει την αναμέτρηση»

Μάικλ Μπλούμπεργκ: Πάνω από 500 εκατ. δολ. στη μάχη για το προεδρικό χρίσμα - «Εξαγοράζει την αναμέτρηση» Facebook Twitter
0

Πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια έχει ξοδέψει μέχρι τώρα την προεκλογική του εκστρατεία για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ο υποψήφιος Μάικλ Μπλούμπερκ.

Τα ποσά που έχει επενδύσει στην κούρσα των Δημοκρατικών κάνουν τα έξοδα των συνυποψηφίων του - μεταξύ αυτών και του επίσης δισεκατομμυριούχου Τομ Στέιερ - να ωχριούν.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης έχει δηλώσει πρόθυμος να επενδύσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο στην καμπάνια για το προεδρικό χρίσμα, ωστόσο, όπως δήλωσε προσφάτως «ευτυχώς δεν θα στοιχίσει τόσο».

Το πρώτο μεγάλο τεστ για τον μεγιστάνα θα έρθει κατά τη λεγόμενη Σούπερ Τρίτη, της 3ης Μαρτίου οπότε και θα διεξαχθούν προκριματικές εκλογές σε 14 Πολιτείες.

Ωστόσο, ο Μπλούμπεργκ δέχεται τα πυρά των συνυποψηφίων του που τον κατηγορούν πως με τα χρήματά του επιχειρεί να αγοράσει την αναμέτρηση.

To στοίχημα της Νότιας Καρολίνας 

 

Μετά το θρίαμβό του στη Νεβάδα, ο Μπέρνι Σάντερς επενδύει τώρα στη Νότια Καρολίνα όπου θα διεξαχθούν οι προκριματικές το ερχόμενο Σάββατο.

Και παρότι ο Τζον Μπάιντεν εξέφρασε την αυτοπεποίθησή του για την πολιτεία, λέγοντας πως έχει χτίσει εκεί ένα «τοίχος ασφαλείας», δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες καταδεικνεύει μικρή διαφορά μόλις 5 μονάδων από τον Μπέρνι Σάντερς.

Ο Μπάιντεν εμφανίζεται πρώτος με 28%, με τον Σάντερς να ακολουθεί με 23%.

Πλέον, η νίκη στη Νότια Καρολίνα θεωρείται επιτακτική για τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ που άλλοτε εμφανιζόταν ως το φαβορί για το χρίσμα, ώστε να μπει στη μάχη της Σούπερ Τρίτης.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Νύχτα ταραχών στo Ιράν: Μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις - Ζητούν να επιστρέψει ο Ρεζά Παχλαβί

Οι τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις - Οι πληροφορίες για τους νεκρούς από τις κινητοποιήσεις είναι συγκεχυμένες
THE LIFO TEAM
Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM