Ινδία: Γυναίκες «εξετάστηκαν για εγκυμοσύνη» για να διαπιστωθεί αν είναι κατάλληλες για εργασία

Ινδία: Γυναίκες «εξετάστηκαν για εγκυμοσύνη» για να διαπιστωθεί αν είναι κατάλληλες για εργασία Facebook Twitter
0

Οι ινδικές αρχές ερευνούν καταγγελίες πως δεκάδες γυναίκες αναγκάστηκαν να κάνουν γυναικολογικά τεστ για να αποδείξουν πως είναι κατάλληλες για εργασία. 

Οι γυναίκες, όλες τους ασκούμενες σε κρατικά γραφεία της πόλης Σουράτ, δήλωσαν πως τις έλεγξαν επίσης για εγκυμοσύνη. Η πρώτη επίσημη σχετική αναφορά αναμένεται σε 15 ημέρες.

Το νέο περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες φοιτητριών που ζούσαν σε χόστελ της Γκουτζαράτ, οι οποίες υποστήριξαν ότι τις ανάγκασαν να βγάλουν το εσώρουχό τους ώστε να αποδείξουν πως δεν έχουν έμμηνο ρύση. 

Η νέα καταγγελία έγινε την Πέμπτη από ένα σωματείο εργαζομένων της Σουράτ, δημοτικό οργανισμό όπου εργάζονταν οι περίπου 100 γυναίκες.

Σύμφωνα με το σωματείο, το περιστατικό συνέβη στην διάρκεια εξετάσεων υγείας σε ένα κρατικό νοσοκομείο. Οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές για οποιονδήποτε επιθυμεί να συνεχίσει να εργάζεται μετά την τριετή πρακτική άσκηση.

Οι γυναίκες υποστηρίζουν πως τις εξανάγκασαν να σταθούν όλες μαζί γυμνές σε ένα δωμάτιο, σε ομάδες των δέκα, κάνοντάς τους «τεστ με δάχτυλο», τα οποία πραγματοποίησαν γυναίκες γιατροί. Οι ίδιες προσθέτους πως η πόρτα του δωματίου δεν ήταν καλά κλεισμένη και πως μια κουρτίνα «ήταν το μοναδικό πράγμα που εμπόδισε όσους βρίσκονταν απ' έξω να τις δουν».

Το σωματείο τους ξεκαθάρισε πως δεν είναι αντίθετο με τους ελέγχους, αλλά τις «απαράδεκτες» μεθόδους που χρησιμοποιεί το νοσοκομείο.

«Δεν έχω ακούσει ποτέ τέτοιο τεστ σε γυναίκες υπαλλήλους πουθενά», είπε η επικεφαλής του σωματείου, Ahmed Shaikh, σε συνέντευξη στους Times of India.«Αν είχαν οποιαδήποτε αμφιβολία για την υγεία ενός εργαζομένου, θα έπρεπε να κάνουν τις εξετάσεις με αποδεκτό τρόπο», πρόσθεσε.

Η επικεφαλής του νοσοκομείου δήλωσε από την πλευρά της πως μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 4.000 τέτοιου είδους τεστ «χωρίς το παραμικρό παράπονο». «Ακολουθούμε όλους τους κανόνες και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά», εξήγησε.

Κρατική υπάλληλος, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά της, είπε στους Times of India πως έκανε τις συγκεκριμένες εξετάσεις πριν από περίπου 20 χρόνια, αλλά δεν περιελάμβαναν γυναικολογικά τεστ. 

Οι αρμόδιες αρχές της Σουράτ διέταξαν έρευνα για το φερόμενο περιστατικό, ενώ ο δήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε το ζήτημα «πολύ σοβαρό». «Θα προχωρήσουμε σε αυστηρές κυρώσεις αν οι ισχυρισμοί των γυναικών αποδειχθούν αληθείς», σχολίασε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Η 73χρονη δηλώνει αποφασισμένη να βρει απαντήσεις για να θεραπευτεί - «Θέλω να επισκεφθώ τον πρώην σύζυγό μου για να έχω απαντήσεις. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά πρέπει να τον κοιτάξω κατάματα»
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια του αφαιρέσουν τους τίτλους

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια πριν του αφαιρέσουν τους τίτλους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε εκφράσει ανοιχτά τις ανησυχίες του στον βασιλιά Κάρολο, μετά την περιβόητη συνέντευξη του Άντριου το 2019 στο BBC, σχετικά με τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν
THE LIFO TEAM
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΝΤΕΛΣΙ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Ο Τραμπ αναγνώρισε την κυβέρνηση Ροντρίγκες - Έδωσε άδεια για εξορύξεις σε πέντε πετρελαϊκές εταιρείες

H αμερικανική κυβέρνηση έδωσε άδεια σε πέντε μεγάλους ομίλους να επανεκκινήσουν δραστηριότητες στη Βενεζουέλα υπό αμερικανική εποπτεία
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΣΥΚΛΟΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΘΑΝΑΤΩΣΗ

Διεθνή / Μαρόκο: Καταγγελίες για μαζικές θανατώσεις αδέσποτων ενόψει του Μουντιάλ 2030

Φιλοζωικές οργανώσεις και κάτοικοι μιλούν για επιχειρήσεις «εκκαθάρισης» που περιλάμβαναν βίαιες συλλήψεις ζώων, δηλητηριάσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πυροβολισμούς
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Αυξάνεται η πίεση να ερευνηθεί για trafficking - Φέρεται να έφερνε γυναίκες στο Μπάκιγχαμ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Αυξάνεται η πίεση να ερευνηθεί για trafficking - Φέρεται να έφερνε γυναίκες στο Μπάκιγχαμ

Υπάρχουν καταγγελίες ότι γυναίκες μεταφέρονταν στη Βρετανία με το ιδιωτικό τζετ του Τζέφρι Έπσταϊν και στη συνέχεια εισέρχονταν κρυφά στο Μπάκιγχαμ
THE LIFO TEAM