Μέρκελ και Μακρόν ανησυχούν για τη Συρία- Θέλουν συνάντηση με Ερντογάν, Πούτιν

Μέρκελ και Μακρόν ανησυχούν για τη Συρία- Θέλουν συνάντηση με Ερντογάν, Πούτιν Facebook Twitter
Μέρκελ και Μακρόν συνομίλησαν με τον Πούτιν για τη Συρία (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν ανησυχούν για την κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και για αυτό προτίθενται να συναντήσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έτσι ώστε να βρεθεί μια πολιτική λύση.

Οι Μέρκελ και Μακρόν τηλεφώνησαν στον Πούτιν και εξέφρασαν στον Ρώσο πρόεδρο την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ιντλίμπ. Παράλληλα, τον προέτρεψαν να σταματήσει η σύρραξη στην περιοχή αυτήν, σύμφωνα με εκπρόσωπο της καγκελαρίας.

Η συνομιλία του Γάλλου προέδρου και της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Πούτιν έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες. «Και οι δύο ξεκαθάρισαν πόσο ανησυχούν από την καταστροφική κατάσταση για τον λαό της Ιντλίμπ. Και οι δύο ζήτησαν τον άμεσο τερματισμό των μαχών και τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Η Μέρκελ και ο Μακρόν δήλωσαν στον Ρώσο πρόεδρο ότι είναι πρόθυμοι να συναντηθούν μαζί του και με τον Ερντογάν, προκειμένου να συζητήσουν μια πολιτική λύση στο ζήτημα της Συρίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters, Anadolu

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM