Απεργία την Πρωτομαγιά

Θέμα ωρών οι κυρώσεις στην Τουρκία - Για τις ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ

Θέμα ωρών οι κυρώσεις στην Τουρκία - Για τις ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ Facebook Twitter
0

Εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων αναμένεται να οριστικοποίηθεί η συμφωνία μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τις παράνομες δραστηριότητες εντός κυπριακής ΑΟΖ.

Όπως αποκαλύπτει ο «Φιλελεύθερος» Κύπρου, η πρώτη λίστα στοχευμένων μέτρων της Ένωσης θα αφορά «σε πρώτο χρόνο δύο υψηλόβαθμα επιχειρησιακά στελέχη» που διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και θα είναι το πρώτο μήνυμα προς την Άγκυρα.

Όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα, μεταξύ των μέτρων κατά των δύο υψηλόβαθμων επιχειρησιακών στελεχών, τα οποία δεν κατονομάζει, θα είναι πάγωμα περιουσιακών στοιχείων που ενδεχομένως να διαθέτουν εντός Ε.Ε. και απαγόρευση εισόδου στα κράτη-μέλη.

Εάν συνεχιστούν οι έρευνες εντός κυπριακής ΑΟΖ οι κυρώσεις θα επεκταθούν και σε άλλα πρόσωπα. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «στο παρασκήνιο συζητούνται διάφορες ιδέες για ενίσχυση του πλαισίου μέτρων κατά της Τουρκίας, εάν και εφόσον η υποψήφια χώρα συνεχίσει την πρακτική των έκνομων ενεργειών στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Διευκρινίζεται ότι η αρχική εισήγηση της Λευκωσίας για την τοποθέτηση στη λίστα πέντε φυσικών προσώπων και δύο νομικών οντοτήτων, εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι της Ε.Ε. και δεν έχει αποσυρθεί.

Στο ζήτημα των κυρώσεων είχε αναφερθεί πρόσφατα ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέροντας ότι η Ε.Ε. πρέπει να ολοκληρώσει τις συζητήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, στις 21 Ιανουαρίου, είχε αναφέρει ότι αναμένονται νέες κυρώσεις κατά της Τουρκίας, μετά από μία συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ