Απεργία την Πρωτομαγιά

Γαλλία: Επιφυλάξεις και ερωτήματα για το σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή

Γαλλία: Επιφυλάξεις και ερωτήματα για το σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή Facebook Twitter
Ο Γάλλος ΥΠΕΞ εξέφρασε επιφυλάξεις για το σχέδιο Τραμπ (Πηγή φωτό EPA)
0

Τις επιφυλάξεις του Παρισιού σχετικά με το ειρηνευτικό σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν- Ιβ Λεντριάν.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας επέμεινε στην ανάγκη ύπαρξης δύο «αληθινών κρατών», ενώ ισραηλινού και ενός παλαιστινιακού. Παράλληλα ανέφερε ότι η Γαλλία έχει επιφυλάξεις αλλά και ερωτήσεις για το σχέδιο του Τραμπ.

«Υπάρχει ένα πλαίσιο που είναι το διεθνές δίκαιο, τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Υπάρχει ένας σκοπός, είναι η ύπαρξη δύο κρατών, με ασφάλεια του ενός σε σχέση με το άλλο, με αναγνωρισμένα διεθνώς σύνορα, δύο αληθινά κράτη με το σύνολο των αρμοδιοτήτων που συνδέονται με ένα κράτος αλλά και με το σύνολο της δημογραφικής και φυσικής πραγματικότητας που συνδέεται με ένα κράτος», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

«Και στη συνέχεια υπάρχει μια μέθοδος που είναι η διαπραγμάτευση. Στην παρούσα κατάσταση, οι μονομερείς πρωτοβουλίες δεν είναι αυτόματα αποτελεσματικές, άρα έχουμε ερωτήσεις, επιφυλάξεις σε σχέση με αυτή την κατάσταση», συμπλήρωσε ο Λεντριάν, που πρόσθεσε ότι στην πρώτη της αντίδραση η Γαλλία χαιρέτισε μεν τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά όχι και τα αποτελέσματα των προσπαθειών.

Ο Λεντριάν κάλεσε σε συνομιλίες όλες τις χώρες της περιοχής, αλλά και τους Ευρωπαίους, σημειώνοντας ότι η Γαλλία τάσσεται υπέρ μιας συζήτησης στον ΟΗΕ, κάτι που ζητούν οι Παλαιστίνιοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ