Τρίγωνο των Βερμούδων: Εντοπίστηκε το μυστηριώδες ναυάγιο του πλοίου που ενέπνευσε τον Σπίλμπεργκ

Τρίγωνο των Βερμούδων: Εντοπίστηκε το μυστηριώδες ναυάγιο του πλοίου που ενέπνευσε τον Σπίλμπεργκ Facebook Twitter
0

Ομάδα ερευνητών υποστηρίζει ότι εντόπισε το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου COTOPAXI που βυθίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη, με 32 άτομα πλήρωμα, το 1925 στο «Τρίγωνο των Βερμούδων». 

Το πλοίο είχε αποπλεύσει με προορισμό την Αβάνα και εξαφανίστηκε σε μία περιοχή που είναι γνωστή ως «Το Τρίγωνο των Βερμούδων». Το ναυάγιο του COTOPAXI, που αποτελεί «ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του τριγώνου», θα αποτελέσει το κεντρικό θέμα εντός ντοκιμαντέρ το οποίο θα προβληθεί στο Science Channel στις 09 Φεβρουαρίου.

Ο θαλάσσιος βιολόγος και ερευνητής Michael Barnette, δήλωσε στο USA TODAY, ότι στο ντοκιμαντέρ θα αποκαλυφθεί ότι το αμερικανικό ατμόπλοιο εντοπίστηκε στην ακτή του Αγίου Αυγουστίνου της Φλόριντα σε μια περιοχή γνωστή εδώ και δεκαετίες ως το «Bear Wreck». Ωστόσο το πού βρίσκεται το ναυάγιο αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας καθώς οι ειδικοί προσπαθούν να δημιουργήσουν μία θεωρία σχετικά με το πώς το φορτηγό πλοίο ναυάγησε χρησιμοποιώντας αρχειακό υλικό και πραγματοποιώντας καταδύσεις στο σημείο. «To COTOPAXI, πραγματοποιούσε ένα τακτικό του δρομολόγιο», ανέφερε στο Newsweek ο Michael Barnette.

«Το πλοίο, που μετέφερε κάρβουνο, έκανε ένα ακόμα ταξίδι στο τέλος του Νοεμβρίου του 1925. Ξέρουμε πως σε αυτό το δρομολόγιο κάτι συνέβη καθώς εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις αρχές Δεκεμβρίου. Και αυτό ήταν όλο. Το ναυάγιο δεν βρέθηκε ποτέ. Δεν βρέθηκαν οι βάρκες, δεν βρέθηκαν πτώματα, δεν βρέθηκε τίποτα. Το πλοίο εξαφανίστηκε. Και δεν υπήρχε τίποτα για να βοηθήσει να καταλάβουμε τι έγινε» πρόσθεσε. «Πάντα με εντυπωσίαζε αυτή η ιστορία», αναφέρει ο Barnette που έχει ανακαλύψει αμέτρητα ναυάγια κατά την καριέρα του. «Είμαι ένας θαλάσσιος βιολόγος. Αλλά η ιστορία της ναυτιλίας είναι το πραγματικό μου πάθος. Μου αρέσει να αναγνωρίζω ναυάγια, γιατί το καθένα από αυτά κρύβει μία απίστευτη ιστορία. Είμαι απλά ένας περίεργος τύπος» είπε. 

Σύμφωνα με τον Barnette δύο παράγοντες συνέβαλαν στο ναυάγιο του πλοίου. Μία ξαφνική καταιγίδα και ο ανεπαρκής εξοπλισμός του πλοίου. Τα ξύλινα καπάκια των αμπαριών ήταν σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα να βραχεί το φορτίο. «Ήταν το σημείο που το πλοίο καταδικάστηκε». Η καταιγίδα μετακινούταν συνέχεια, το πλήρωμα «δεν μπορούσε να βρει καταφύγιο» και η κατάσταση «εξελίχθηκε από κακή σε καταστροφική σε ελάχιστο διάστημα». Κανένας από τους 32 επιβαίνοντες δεν επέζησε. Ο ίδιος υποστηρίζει πως τα ευρήματα στον βυθό θυμίζουν περισσότερο μια υποβρύχια μάντρα σκουπιδιών παρά ένα ναυάγιο που μπορεί να δει κάποιος σε μια ταινία. Σε e-mail του αναφέρει ότι η περιοχή, η οποία είναι γνωστή «για τη μυστηριώδη εξαφάνιση πλοίων και αεροσκαφών», ορίζεται αυθαίρετα και προσθέτει ότι ο χώρος που βρίσκεται το ναυάγιο του COTOPAXI είναι οριακά έξω από τα όρια του τριγώνου, όπως και πολλά άλλα ναυάγια που σχετίζονται με το «Τρίγωνο των Βερμούδων».

Το COTOPAXI «εμφανίστηκε» στην ταινία «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου» του Στίβεν Σπίλμπεργκ τοποθετημένο στην έρημο Γκόμπι, προφανώς από εξωγήινους. Το 2015, σύμφωνα με αναφορές, το ναυάγιο «εμφανίστηκε» κοντά σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή της Κούβας, ενώ διάφορες εκδοχές της ιστορίας έβλεπαν το φως της δημοσιότητας στα χρόνια που ακολούθησαν. Όλες αποδείχθηκαν hoaxes. 

Με πληροφορίες από newsweek/usatoday

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ