Απεργία την Πρωτομαγιά

Γέλια στις ΗΠΑ με το νέο logo της Space Force που είναι «κλεμμένο» από το Star Trek

Γέλια στις ΗΠΑ με το νέο logo της Space Force που είναι «κλεμμένο» από το Star Trek Facebook Twitter
3

Περιπαικτικά σχόλια έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η αποκάλυψη του νέου logo για την Space Force που ίδρυσε ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Όπως αμέσως παρατήρησαν οι περισσότεροι, το έμβλημα φέρει μία ύποπτη ομοιότητα με τον αντίστοιχο θυρεό του φανταστικού αστρο-στόλου, της δημοφιλούς σειράς  επιστημονικής φαντασίας Star Trek. Κάποιοι έσπευσαν να υπερασπιστούν το σχέδιο, επιμένοντας ότι πηγή έμπνευσης ήταν το αντίστοιχο σήμα του Air Force One, αλλά η ομοιότητα με το Star Trek σχολιάζεται από χιλιάδες χρήστες στα social media και ακόμα και από συντελεστές της σειράς.  

Για τα αποκαλυπτήρια του εμβλήματος, την Παρασκευή, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Αφού συμβουλεύτηκα τους σπουδαίους στρατιωτικούς αρχηγούς, σχεδιαστές και άλλους, είμαι ευτυχής να παρουσιάζω το νέο logo της United States Space Force, τον έκτο κλάδου του μεγαλοπρεπούς στρατού μας!».

Ο Αμερικανός πρόεδρος ίδρυσε επίσημα την Space Force στα μέσα Δεκεμβρίου, με την επικύρωση του προϋπολογισμού για το 2020. Η νέα δύναμη θα αποτελείται αρχικά από 16.000 στρατιωτικούς και πολιτικό προσωπικό, με το Πεκίνο να κατηγορεί τις ΗΠΑ πως θέλουν να μεταφέρουν τον πόλεμο στο Διάστημα.

Ο Τζορτζ Τακέι, ένας από τους ηθοποιούς που έπαιξε στην πρώτη, κλασική πλέον σειρά Star Trek, σχολίασε μετά την παρουσίαση πως περιμένει να πληρωθούν για τα πνευματικά δικαιώματα. 

Γέλια στις ΗΠΑ με το νέο logo της Space Force που είναι «κλεμμένο» από το Star Trek Facebook Twitter

Σκωπτικές αντιδράσεις είχαν προκαλέσει και οι πρώτες στολές της νέας στρατιωτικής δύναμης, που ήταν αχρείαστα χακί, καθώς όπως σημείωσαν πολλοί, αυτή η παραλλαγή θα ήταν εντελώς άχρηστη στο Διάστημα, με χρήστες στο Twitter να προτείνουν εναλλακτικά, πιτζάμες με αστέρια για καμουφλάζ. 

Γέλια στις ΗΠΑ με το νέο logo της Space Force που είναι «κλεμμένο» από το Star Trek Facebook Twitter
Διεθνή
3

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Άλλη μια αμερικάνικη βλακεία για να κλέβουν τα χρήματα του αμερικανικού λαού και να τους κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα τους κιόλας χρησιμοποιώντας ένα logo σειράς επιστημονικής φαντασίας. Ότι χρειάζεται δηλαδή Space Force... ναι μην μας επιτεθούν οι εξωγήινοι. Αν είναι δυνατόν...
Δε διαφωνώ όσον αφορά στην ηλιθιότητα του Τραμπ αλλά αμφιβάλλω ότι έγινε με δική του πρωτοβουλία. Τα ίδια κάνει και η NASA άλλωστε τόσες δεκαετίες. Δε βοηθά σε τίποτα σχεδόν και αρμέγει τους φορολογούμενους μέχρι θανάτου.