Χάρι και Μέγκαν χάνουν τίτλο και χρηματοδότηση -Η ανακοίνωση της Ελισάβετ

Χάρι και Μέγκαν χάνουν τίτλο και χρηματοδότηση -Η ανακοίνωση της Ελισάβετ Facebook Twitter
Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι δεν θα χρησιμοποιούν πλέον τους τίτλους τους (Πηγή φωτό EPA)
0

Με μια διπλή ανακοίνωση, η βασίλισσα Ελισάβετ και το παλάτι του Μπάκιγχαμ γνωστοποίησαν τον διακανονισμό για το μέλλον της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, μετά την απόφασή τους να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντά τους.

Το ζευγάρι δεν θα χρησιμοποιεί τον τίτλο «αυτού υψηλότητα», δεν θα εκπροσωπεί τη βασίλισσα, ούτε θα λαμβάνει χρήματα από το δημόσιο ταμείο, για βασιλικά καθήκοντα. Η Ελισάβετ, στην ανακοίνωσή της, τους ευχαρίστησε για τη δουλειά τους, ενώ σημείωσε ότι νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανη για το πόσο γρήγορα η Μαρκλ έγινε ένα με την οικογένεια.

Η ανακοίνωση της Ελισάβετ για Μαρκλ και Χάρι

Στην ανακοίνωσή της, η βασίλισσα Ελισάβετ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο πρίγκιπας Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ και ο Άρτσι θα είναι πάντα αγαπημένα μέλη της οικογένειας, ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι η συμφωνία θα τους επιτρέψει να χτίσουν μια ευτυχισμένη και ήρεμη νέα ζωή.

«Έπειτα από αρκετούς μήνες σκέψεων και περαιτέρω πρόσφατες συζητήσεις, είμαι ικανοποιημένη που μαζί βρήκαμε έναν εποικοδομητικό και υποστηρικτικό τρόπο για να προχωρήσει ο εγγονός μου και η οικογένειά του. Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα είναι πάντα πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μου», αναφέρει η ανακοίνωση της Ελισάβετ.

«Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που έχουν βιώσει ως συνέπεια της έντονης προσοχής τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αφοσιωμένη δουλειά τους σε αυτή τη χώρα, την Κοινοπολιτεία και αλλού και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για το πώς η Μέγκαν έγινε τόσο γρήγορα ένα με την οικογένεια», συνεχίζει η Ελισάβετ.

«Ελπίδα όλης της οικογένειάς μου είναι η σημερινή ανακοίνωση να τους επιτρέψει να αρχίσουν να χτίζουν μια ευτυχισμένη και ήρεμη νέα ζωή», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η βασίλισσα.

Χάρι και Μέγκαν χάνουν τίτλο και χρηματοδότηση -Η ανακοίνωση της Ελισάβετ Facebook Twitter
«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για το πώς η Μέγκαν έγινε τόσο γρήγορα ένα με την οικογένεια», ανακοίνωσε η Ελισάβετ.

Ο διακανονισμός του ζευγαριού με το παλάτι- Τι αλλάζει

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το παλάτι του Μπάκιγχαμ έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία και για το τι αλλάζει για τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ.

Σε αυτή την ανακοίνωση το ζευγάρι εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στη βασίλισσα Ελισάβετ και τη βασιλική οικογένεια «για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη καθώς ξεκινούν το νέο κεφάλαιο στις ζωές τους».

Όσο για το τι αποχωρίζονται πλέον Χάρι και Μαρκλ για να ζήσουν πιο ανεξάρτητοι, «όπως συμφωνήθηκε, κατανοούν ότι απαιτείται να κάνουν πίσω από τα βασιλικά καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων στρατιωτικών θέσεων. Δεν θα λαμβάνουν πλέον δημόσια χρηματοδότηση για βασιλικά καθήκοντα». Επιπλέον, πλέον δεν θα μπορούν να εκπροσωπούν επίσημα τη βασίλισσα, ούτε θα χρησιμοποιούν τον τίτλο «αυτού υψηλότητα», καθώς δεν θα είναι πια εν ενεργεία μέλη της βασιλικής οικογένειας.  

Χάρι και Μέγκαν χάνουν τίτλο και χρηματοδότηση -Η ανακοίνωση της Ελισάβετ Facebook Twitter
To Frogmore Cottage

Θα πληρώσουν τα 2,4 εκατ. λίρες για την ανακαίνιση του σπιτιού τους

Πέρα από τα παραπάνω, ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εξέφρασαν την επιθυμία να καλύψουν οι ίδιοι τις δαπάνες που έγιναν για την ανακαίνιση του σπιτιού τους, του Frogmore Cottage, το οποίο θα παραμείνει η οικία της οικογένειάς τους στη Βρετανία. Υπενθυμίζεται ότι για την ανακαίνιση είχαν δαπανηθεί 2,4 εκατ. λίρες από τα δημόσια ταμεία. 

Η συμφωνία του παλατιού με τον Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ θα τεθεί σε ισχύ από την άνοιξη του 2020, καταλήγει η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ