Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν παραιτήθηκαν από τα καθήκοντα της βασιλικής οικογένειας

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν παραιτήθηκαν από τα καθήκοντα της βασιλικής οικογένειας Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν ότι θέλουν να αποσυρθούν από τα καθήκοντά τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας και να εργαστούν για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι. 

Με μία απρόσμενη ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό τους στο Instagram, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ ξεκαθαρίζουν πως αποφάσισαν να μοιράσουν τον χρόνο τους μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Αμερικής, ώστε να μεγαλώσουν τον γιο τους και να υλοποιήσουν το επόμενο φιλανθρωπικό τους εγχείρημα.

«Μετά από μήνες περίσκεψης και εσωτερικών συζητήσεων, επιλέξαμε να κάνουμε την μετάβαση αυτή την χρονιά και να χαράξουμε ένα νέο προοδευτικό ρόλο μέσα σε αυτό τον θεσμό. Σκοπεύουμε να υποχωρήσουμε από «πρεσβύτερα» (σ.σ με την έννοια της αρχαιότητας) μέλη της βασιλικής οικογένειας και να δουλέψουμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, συνεχίζοντας να στηρίζουμε την Υψηλότητα της, την Βασίλισσα». 

«Με την υποστήριξή σας, ειδικά τα τελευταία λίγα χρόνια, αισθανόμαστε προετοιμασμένοι για να κάνουμε αυτή την προσαρμογή. Τώρα σχεδιάζουμε να ισορροπήσουμε τον χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής, εξακολουθώντας να τιμάμε την βασίλισσα, την κοινοπολιτεία και τους προστάτες μας». 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” - The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) στις

 
«Η γεωγραφική ισορροπία του χρόνου θα μας επιτρέψει να μεγαλώσουμε τον γιο μας με εκτίμηση για τη βασιλική παράδοση, μέσα στην οποία γεννήθηκε, παρέχοντας παράλληλα στην οικογένειά μας την απόσταση για να εστιάσουμε στο επόμενο κεφάλαιο, που περιλαμβάνει το λανσάρισμα του νέου φιλανθρωπικού μας εγχειρήματος. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε όλες τις πληροφορίες για αυτό το επόμενο βήμα, όταν έρθει η κατάλληλη ώρα, καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Υψηλότατη, την Βασίλισσα, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τον Δούκα του Κέμπριτζ και όλα τα σχετικα μέρη. Μέχρι τότε, σας παρακαλούμε να δεχτείτε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για την διαρκή υποστήριξή σας».

Τα σενάρια

Αν και δεν κατονομάζουν τον Καναδά και περιορίζονται στην αναφορά της «βόρειας Αμερικής», θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο Χάρι και η Μέγκαν θα μετακομίσουν εκεί όπου θα περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου. Το ζευγάρι πρόσφατα επέστρεψε από τον Καναδά μετά από ένα διάλειμμα έξι εβδομάδων, σε μια έπαυλη αξίας 10,7 εκατομμυρίων λιρών, στη νήσο Βανκούβερ. Χθες, στην πρώτη τους δημόσια εμφάνιση μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων που πέρασαν στον Καναδά, επισκέφθηκαν την καναδική πρεσβεία στο Λονδίνο προκειμένου να ευχαριστήσουν την Ύπατη Αρμοστή του Καναδά για τη φιλοξενία που τους επιφύλαξαν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Πήγες που επικαλείται η βρετανική Sun, μεταφέρουν ότι το ζεύγος Χάρι-Μέγκαν θα συζητήσει τις λεπτομέρειες για τις επόμενες κινήσεις του με μέλη της βασιλικής οικογένειας. Το Παλάτι σχολίασε, απαντώντας στη MailOnline, ότι δεν κάνει σχόλια «πάνω σε εικασίες».

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν παραιτήθηκαν από τα καθήκοντα της βασιλικής οικογένειας Facebook Twitter
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) στις

 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM