Δεκάδες πιθανοί ένορκοι εμφανίστηκαν σήμερα σε δικαστήριο του Μανχάταν για τη δίκη του πρώην παραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, μεταξύ άλλων το σουπερμόντελ Τζίτζι Χαντίντ.

 

Η δίκη του άλλοτε πανίσχυρου άνδρα της βιομηχανίας του θεάματος εισήλθε στη δεύτερη εβδομάδα της, ενώ ο δικαστής και οι δικηγόροι στην υπόθεση προσπαθούν να επιλέξουν μια ομάδα 12 αμερόληπτων Νεοϋορκέζων που θα αποφασίσουν για την τύχη του.

 

Η Χαντίντ είπε στον δικαστή Τζέιμς Μπερκ, που προεδρεύει, ότι είχε συναντήσει τον Γουάινστιν κατά το παρελθόν, όπως και την ηθοποιό Σάλμα Χάγιεκ (μία εκ των ηθοποιών που τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση) που ενδέχεται να κληθεί ως μάρτυρας ή το όνομά της να αναφερθεί κατά τη διάρκεια της δίκης. Επιπλέον, είναι γνωστό πως η Χαντίντ συνδέεται με φιλία με την Κάρα Ντελεβίν που επίσης είχε κατηγορήσει τον Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση. Παρά το γεγονός αυτό, η Χαντίντ διαβεβαίωσε ότι μπορεί να παραμείνει αμερόληπτη.

 

«Νομίζω ότι μπορώ ακόμη να παραμείνω ανοικτόμυαλη ενώπιον όλων των γεγονότων» υπογράμμισε το μοντέλο.

Σαράντα άλλοι πιθανοί ένορκοι απορρίφθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αφού είπαν ότι δεν θα μπορούσαν να είναι αντικειμενικοί, χωρίς να δώσουν κάποιον συγκεκριμένο λόγο.

 

Ο 67χρονος Γουάινστιν έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες ότι επιτέθηκε εναντίον δύο γυναικών και βρίσκεται αντιμέτωπος με την ισόβια κάθειρξη. Η δίκη του ξεκίνησε την 6η Ιανουαρίου και μπορεί να διαρκέσει έως και 2 μήνες.

 

 

Με πληροφορίες από Guardian/ΑΠΕ-ΜΠΕ