Οι μπαλαρίνες διαδηλώνουν χορεύοντας την Λίμνη των Κύκνων στο Παρίσι

Οι μπαλαρίνες διαδηλώνουν χορεύοντας την Λίμνη των Κύκνων στο Παρίσι Facebook Twitter
0

Συνοδευόμενες από μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας του Παρισιού, οι μπαλαρίνες χόρεψαν χθες τη «Λίμνη των Κύκνων» στην είσοδο της Όπερας Γκαρνιέ για να διαμαρτυρηθούν για το συνταξιοδοτικό που προωθεί ο Μακρόν.

Πίσω τους ήταν πανό με το σύνθημα «Πολιτισμός σε κίνδυνο» ενώ εκατοντάδες θεατές παρακολούθησαν την αυτοσχέδια παράσταση διαμαρτυρίας.

Οι χορευτές της Όπερας του Παρισιού έχουν ένα εξατομικευμένο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Περιλαμβάνει το δικαίωμα συνταξιοδότησης με πλήρη σύνταξη σε ηλικία 42 ετών, δύο δεκαετίες νωρίτερα από τον μέσο εργαζόμενο.

Οι μπαλαρίνες διαδηλώνουν χορεύοντας την Λίμνη των Κύκνων στο Παρίσι Facebook Twitter

Οι χορευτές διαμαρτύρονται καθώς θα χάσουν τα προνόμιά τους, εάν ο πρόεδρος Μακρόν προχωρήσει στα σχέδιά του για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, που, όπως διαβεβαιώνει, θα είναι δικαιότερο, αλλά για τις μπαλαρίνες θα σημαίνει πως δεν θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα.

«Ξεκινάμε τον κλασικό χορό στην ηλικία των 8 ετών. Έως το τέλος της εφηβείας μας, έχουμε υποστεί πολλαπλούς τραυματισμούς», εξηγεί η μπαλαρίνα Ελουάζ Γιοκεβιέλ. «Σε ηλικία 42 ετών, ήδη πάσχουμε από αρθρίτιδα, κατάγματα και άλλα προβλήματα υγείας», πρόσθεσε. «Είναι δύσκολο να διατηρηθεί ένα επίπεδο αριστείας ακόμη και μέχρι το 42, αλλά το 64 φαίνεται αδύνατο».

Οι χορευτές βρίσκονται σε απεργία παράλληλα με άλλους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, από τις 5 Δεκεμβρίου και δεκάδες εμφανίσεις έχουν ακυρωθεί. Η Όπερα του Παρισιού δήλωσε ότι είχε χάσει περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις εισιτηρίων.«Είναι σημαντικό να υπερασπιστούμε την ποιότητα της Όπερας του Παρισιού», δήλωσε ο Jacques Peigne, ο πατέρας μιας μπαλαρίνας της όπερας. «Είναι προφανές ότι οι μπαλαρίνες δεν είναι σε θέση να χορέψουν μετά τα 42».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / «Στο μάτι παγκόσμιου κυκλώνα η Βρετανία, η παγκόσμια τάξη καταρρέει»: Τι χρειάζεται για επανένταξη στην ΕΕ;

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι η ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από μια «θεσμοθετημένη, βαθιά και ισχυρή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM