Οι μπαλαρίνες διαδηλώνουν χορεύοντας την Λίμνη των Κύκνων στο Παρίσι

Οι μπαλαρίνες διαδηλώνουν χορεύοντας την Λίμνη των Κύκνων στο Παρίσι Facebook Twitter
0

Συνοδευόμενες από μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας του Παρισιού, οι μπαλαρίνες χόρεψαν χθες τη «Λίμνη των Κύκνων» στην είσοδο της Όπερας Γκαρνιέ για να διαμαρτυρηθούν για το συνταξιοδοτικό που προωθεί ο Μακρόν.

Πίσω τους ήταν πανό με το σύνθημα «Πολιτισμός σε κίνδυνο» ενώ εκατοντάδες θεατές παρακολούθησαν την αυτοσχέδια παράσταση διαμαρτυρίας.

Οι χορευτές της Όπερας του Παρισιού έχουν ένα εξατομικευμένο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Περιλαμβάνει το δικαίωμα συνταξιοδότησης με πλήρη σύνταξη σε ηλικία 42 ετών, δύο δεκαετίες νωρίτερα από τον μέσο εργαζόμενο.

Οι μπαλαρίνες διαδηλώνουν χορεύοντας την Λίμνη των Κύκνων στο Παρίσι Facebook Twitter

Οι χορευτές διαμαρτύρονται καθώς θα χάσουν τα προνόμιά τους, εάν ο πρόεδρος Μακρόν προχωρήσει στα σχέδιά του για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, που, όπως διαβεβαιώνει, θα είναι δικαιότερο, αλλά για τις μπαλαρίνες θα σημαίνει πως δεν θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα.

«Ξεκινάμε τον κλασικό χορό στην ηλικία των 8 ετών. Έως το τέλος της εφηβείας μας, έχουμε υποστεί πολλαπλούς τραυματισμούς», εξηγεί η μπαλαρίνα Ελουάζ Γιοκεβιέλ. «Σε ηλικία 42 ετών, ήδη πάσχουμε από αρθρίτιδα, κατάγματα και άλλα προβλήματα υγείας», πρόσθεσε. «Είναι δύσκολο να διατηρηθεί ένα επίπεδο αριστείας ακόμη και μέχρι το 42, αλλά το 64 φαίνεται αδύνατο».

Οι χορευτές βρίσκονται σε απεργία παράλληλα με άλλους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, από τις 5 Δεκεμβρίου και δεκάδες εμφανίσεις έχουν ακυρωθεί. Η Όπερα του Παρισιού δήλωσε ότι είχε χάσει περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις εισιτηρίων.«Είναι σημαντικό να υπερασπιστούμε την ποιότητα της Όπερας του Παρισιού», δήλωσε ο Jacques Peigne, ο πατέρας μιας μπαλαρίνας της όπερας. «Είναι προφανές ότι οι μπαλαρίνες δεν είναι σε θέση να χορέψουν μετά τα 42».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ