Η 34χρονη Σάνα Μάριν θα γίνει η νεότερη πρωθυπουργός στην ιστορία της Φινλανδίας

Η 34χρονη Σάνα Μάριν θα γίνει η νεότερη πρωθυπουργός στην ιστορία της Φινλανδίας Facebook Twitter
Φωτογραφία: sannamarin.net
1

Οι Σοσιαλδημοκράτες της Φινλανδίας, οι οποίοι ηγούνται της πεντακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού, εξέλεξαν σήμερα την 34χρονη υπουργό Μεταφορών Σάνα Μάριν για να γίνει η νεότερη πρωθυπουργός που είχε ποτέ η χώρα.

Η Σάνα Μάριν θα αναλάβει τα καθήκοντά της την προσεχή εβδομάδα μετά την παραίτηση του Άντι Ρίνε. Ο 57χρονος Ρινέ, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, παραιτήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά την απόφαση του Κόμματος του Κέντρου, μέλους του κυβερνητικού συνασπισμού, να αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του λόγω του τρόπου που διαχειρίστηκε μια απεργία των ταχυδρομείων. Το Κόμμα του Κέντρου κατέκρινε τον Ρίνε για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την απεργία αυτή, η οποία επεκτάθηκε στον κρατικό αερομεταφορέα Finnair και σε άλλους τομείς της οικονομίας πριν τελικά διευθετηθεί.

Η 34χρονη πολιτικός και μητέρα ενός παιδιού γεννήθηκε στο Τάμπερε της νότιας Φινλανδίας. Πραγματοποίησε σπουδές πάνω στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση και ενεπλάκη στην πολιτική σκηνή της περιοχής της. Σύμφωνα με βιογραφικό της, για την αντιπρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, πρωταρχικές αξίες είναι αυτές της ισότητας, της ελευθερίας και της παγκόσμια αλληλεγγύης ενώ αναφέρει ότι περιβαλλοντικά και οικολογικά ζητήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εκείνη. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/dpa/sannamarin.net

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ας έπαιρναν παράδειγμα και οι δικοί μας...ΚΙΝΑΛίστες απ του Φινλανδούς συντρόφους σε μερικά πράγματα, άσχημα δεν θα ήταν.Τώρα για την 34χρονη Sanna Marin, why not? Πήξαμε στη Γερουσία στην ευρωπαική πολιτική και η λεγόμενη εμπειρία τους δεν βοήθησε συχνά και πολύ. Μπράβο τους που επιλέξανε την νέα αυτή γυναίκα. Μία όμορφη (παίζουν και αυτά ρόλο στα δημόσια πράγματα κακά τα ψέμματα), δυναμική και μάλλον έξυπνη νέα αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας. Καλή τύχη να έχει. Βέβαια έχει σχετικά εύκολο παιχνίδι καθώς σαν χώρα δεν αντιμετωπίζει τίποτα τρομερές δυσκολίες. Ωστόσο κάτι άλλο παρουσιάζει μεγαλυτερο ενδιαφέρον στην είδηση και δεν είναι αυτή η πολιτικός αλλά του τι ηγείται. Προσέξατε ότι η κυβέρνηση είναι ΠΕΝΤΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ;; Αδιανόητο για Ελλάδα αυτό. Εδώ με το ζόρι 2 κόμματα τα βρίσκουν, όχι πέντε! Αυτό δείχνει κάτι...Κατ αντιστοιχία θα ήταν να είχαμε Πρωθυπουργό την Έφη Αχτσιόγλου ας πούμε (που μοιάζει στη Φινλανδή, ίδια ηλικία σχεδόν, διετέλεσε Υπουργός, ανερχόμενη στο κόμμα της κτλπ) και να ηγείται μιας Κυβέρνησης που να αποτελείται από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ένα 5ο ακόμη κόμμα, την Ελληνική Λύση ίσως. Ούτε σε κωμική επιθέωρηση τέτοιο σενάριο...