ΗΠΑ: Βρετανίδα διπλωμάτης παραιτήθηκε γιατί δεν θέλει να «πλασάρει μισές αλήθειες» για το Brexit

ΗΠΑ: Βρετανίδα διπλωμάτης παραιτήθηκε γιατί δεν θέλει να «πλασάρει μισές αλήθειες» για το Brexit Facebook Twitter
0

Ανώτερη Βρετανίδα διπλωμάτης στις ΗΠΑ παραιτήθηκε δηλώνοντας ότι δεν θέλει να «πλασάρει μισές αλήθειες» για το Brexit για λογαριασμό μιας κυβέρνησης που δεν εμπιστεύεται., μετέδωσε σήμερα το CNN.

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, οι Βρετανοί θα προσέλθουν στις κάλπες αποφασίζοντας για το μέλλον την μοίρα της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δηλώνουν ότι θα φέρουν εις πέρας το Brexit μέχρι τα τέλη Γενάρη, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί, που υπολείπονται κατά πολύ των ποσοστών των Τόρις στις δημοσκοπήσεις, σχεδιάζουν να επαναδιαπραγματευτούν τη συμφωνία εξόδου και να την θέσουν σε ένα ακόμη δημοψήφισμα.

Επικαλούμενο ένα αντίγραφο της επιστολής παραίτησής της, με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πως η Αλεξάνδρα Χολ Χολ, που διατελούσε από το 2018 σύμβουλος του Brexit στη βρετανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, δήλωσε πως η θέση της έχει γίνει «αφόρητη για την ίδια προσωπικά, και ανυποστήρικτη επαγγελματικά».

«Αποκαρδιώνομαι ολοένα και περισσότερο από τον τρόπο που οι πολιτικοί μας ηγέτες προσπαθούν να φέρουν σε πέρας το Brexit, απρόθυμοι να μιλήσουν για αυτό με ειλικρίνεια, ακόμα και απέναντι στους ίδιους τους πολίτες μας, για τις προκλήσεις και τα ανταλλάγματα που το Brexit εμπεριέχει», έγραψε η Βρετανίδα διπλωμάτισσα στην επιστολή της.

«Κάνει πολύ πιο δύσκολη τη δουλειά μας να προωθήσουμε τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, αν δεν φαίνεται να διατηρούμε αυτές τις βασικές αξίες στην χώρα μας».

Πρώην πρέσβειρα της Βρετανίας στη Γεωργία, με προϋπηρεσία 33 χρόνια στο Φόρεϊν Όφις, η Χολ Χολ δήλωσε ότι η απόφασή της να παραιτηθεί δεν είχε καμία σχέση με το αν είναι «υπέρ ή κατά του Brexit».«Είμαι, επίσης σε ένα στάδιο της ζωής μου όπου θα προτιμούσα να κάνω κάτι πιο αποδοτικό με τον χρόνο μου από το να πλασάρω μισές αλήθειες για λογαριασμό μιας κυβέρνησης που δεν εμπιστεύομαι», έγραφε.

Το υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας επιβεβαίωσε την παραίτηση της Χολ Χολ, ωστόσο μια εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν σχολιάζει στις λεπτομέρειες της παραίτησης ενός ατόμου.

Το CNN τόνισε πως ένας από τους ρόλους της Χολ Χολ ήταν να εξηγεί στους Αμερικανούς πολιτικούς τη βρετανική προσέγγιση για το Brexit και πως αισθάνθηκε ότι ο διπλωματικός της ρόλος καταπατήθηκε για να σταλούν μηνύματα που δεν ήταν «ούτε εντελώς ειλικρινά, ούτε πολιτικά αμερόληπτα».

Είπε ότι είχε καταθέσει επίσημη καταγγελία όταν της είχε ζητηθεί να εκφράσει μια απροκάλυπτα κομματική άποψη για το Brexit.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM