Η Μελάνια Τραμπ υποψιάζεται ότι ο Ρότζερ Στόουν, ένας σύμμαχος και σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, είναι πίσω από την κυκλοφορία γυμνών φωτογραφιών από το παρελθόν της ως μοντέλο, ισχυρίζεται ένα νέο βιβλίο.

 

Στο βιβλίο, "Free Melania: The Unauthorised Biography", η ανταποκρίτρια του CNN Kέιτ Μπένετ γράφει επίσης ότι η πρώτη κυρία «εξακολουθεί να αρνείται να πιστέψει» ότι ο σύζυγός της έπαιξε ρόλο στην κυκλοφορία των φωτογραφιών. Η Μπένετ προσθέτει επίσης ότι ο πρόεδρος και η Μελάνια κοιμούνται σε ξεχωριστά υπνοδωμάτια στον Λευκό Οίκο. Σε δηλώσεις του στον Guardian, ο Στόουν διέψευσε όσα γράφει η Μπένετ ενώ ο Λευκός Οίκος απαξίωσε το βιβλίο. Οι φωτογραφίες, από μια φωτογράφηση του 1996, δημοσιεύτηκαν από ένα γαλλικό περιοδικό τον επόμενο χρόνο, και μετά στη New York Post στις 30 Ιουλίου 2016, τρεις μήνες πριν την ημέρα των εκλογών τις οποίες κέρδισε ο Τραμπ.

 

Την εποχή εκείνη ο Στόουν, δεν έπαιζε επισήμως κάποιον ρόλο στην καμπάνια του Τραμπ καθώς είχε αποχωρήσει από το επιτελείο ήδη από τον Αύγουστο του 2015. Παρέμενε όμως κοντά στον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ θεωρείται ειδήμονας στην έκθεση κομματιών της προσωπικής ζωής του στα ταμπλόιντ με σκοπό να θολώνει τα νερά. «Σύμφωνα με την θεωρία», γράφει η Μπένετ, «ο Τραμπ προσπαθούσε να αφήσει πίσω του μία κακή εβδομάδα της καμπάνιας». 

 

 

 

«Την περίοδο εκείνη», γράφει η Μπένετ για τη δημοσίευση των φωτογραφιών, «η ιδέα ότι ο Τραμπ θα έβγαζε στη φόρα τη γυναίκα του γυμνή ήταν χονδροειδής και αισχρή και οι φωτογραφίες σαν κακό B-Movie που ο Τύπος ασχολήθηκε ελάχιστα μαζί τους. (...) Η Μελάνια δεν έχει σχολιάσει το πώς πιστεύει ότι οι φωτογραφίες έφτασαν στα ταμπλόιντ (...) ωστόσο φίλοι αναφέρουν ότι εξακολουθεί να αρνείται ότι ο Τραμπ θα το έκανε αυτό. Για τον Στόουν ωστόσο, δεν είναι τόσο σίγουρη». 

 

Σε δήλωση του Λευκού Οίκου στον Guardian, η Στέφανι Γκρίσαμ, γραμματέας του γραφείου Τύπου, αναφέρει πως η πρώτη κυρία των ΗΠΑ έχει εκπλαγεί από τα όσα υποστηρίζει η Μπένετ. «Το γραφείο μας εργάστηκε καλή τη πίστη με την Κέιτ για το βιβλίο της και πιστεύαμε πως θα έκανε μία ειλικρινή δουλειά. Δυστυχώς, περιλαμβάνει (σ.σ. το βιβλίο) τόσες λανθασμένες πληροφορίες και απόψεις που δείχνει ότι η κυρία Μπένετ μίλησε με πολλούς ανώνυμους που δεν ξέρουν την πρώτη κυρία». Ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι είναι απογοητευτικό όταν άτομα, ειδικά δημοσιογράφοι, γράφουν βιβλία με ψευδείς πληροφορίες μόνο και μόνο να να έχουν κέρδη από την προεδρική οικογένεια. 

 

Σε μήνυμά της στον Guardian, η Νίντια Στόουν, σύζυγος του Ρότζερ Στόουν, στηλιτεύει το βιβλίο και κάνει λόγο για μία προσπάθεια υπονόμευσης της σχέσης των δύο ανδρών. Η Στόουν αναφέρει ότι ο σύζυγός της υποστηρίζει πιστά τον Τραμπ τα τελευταία 30 χρόνια. «Η Κέτι Μπένετ δουλεύει για το CNN και έτσι τίποτα από ότι λέει δεν μπορεί να γίνει πιστευτό», αναφέρει. 

 

Το 2016 ο Τραμπ είχε δηλώσει στη New York Post ότι οι φωτογραφίες λήφθηκαν από ένα ευρωπαϊκό περιοδικό πριν τη γνωριμία του με τη Μελάνια την περίοδο που η σύζυγός του ήταν «ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα που έκανε πολλές φωτογραφήσεις, ανάμεσα στις οποίες και για εξώφυλλα μεγάλων περιοδικών». Ο Τραμπ συμπλήρωσε πως στην Ευρώπη τέτοιες φωτογραφίες είναι κοινές και της μόδας. 

 

Άλλες γυμνές φωτογραφίες της Μελάνια, στο αεροπλάνο του Ντόναλντ Τραμπ, δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό GQ το 2000. Ο Τραμπ είχε ζητήσει οι φωτογραφίες να παραδοθούν στο γραφείο του, είχε αναφέρει το περιοδικό το 2016. Σύμφωνα με την Μπένετ το περιστατικό αυτό άφησε την Μελάνια «ντροπιασμένη, ηττημένη, προσβεβλημένη και να φοβάται για τον μικρότερό της γιο».  

 

Η Μπένετ περιγράφει την Μελάνια Τραμπ ως έναν ευγενικό και ζεστό άνθρωπο με τους υπαλλήλους του Λευκού Οίκου ενώ αναφέρει πως σύμφωνα με μαρτυρίες ο γιος της έχει μια ελαφριά σλοβενική προφορά. Ακόμα αναφέρει πως η παραμονή της Μελάνια σε νοσοκομείο τον Μάιο του 2018 αφορούσε ένα σοβαρό πρόβλημα στο συκώτι ενώ αποκαλύπτει πως η πρώτη κυρία των ΗΠΑ δεν τα πηγαίνει καλά με την Κάρεν Πενς, σύζυγο του αντιπροέδρου Πενς. 

 

Με πληροφορίες από Guardian