Τίγρης ταξίδεψε εκατοντάδες χιλιόμετρα σε λίγους μήνες για να βρει ταίρι και τροφή

Τίγρης ταξίδεψε εκατοντάδες χιλιόμετρα σε λίγους μήνες για να βρει ταίρι και τροφή Facebook Twitter
1

Την μεγαλύτερη διαδρομή που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ινδία, έκανε μια τίγρης που περπάτησε συνολικά 1.300 χιλιόμετρα σε μόλις πέντε μήνες. 

Ειδικοί εκτιμούν πως η δυόμιση ετών αρσενική τίγρης ενδεχομένως βρίσκεται σε αναζήτηση τροφής, περιοχής ή ταιριού. 

Η τίγρης, που φορά ηλεκτρονικό κολάρο, έφυγε από το σπίτι της σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής, που βρίσκεται στην ινδική πολιτεία Μαχαράστρα, τον περασμένο Ιούνιο. Έκτοτε έχει εντοπιστεί να περιφέρεται σε φάρμες, ποτάμια, αυτοκινητοδρόμους αλλά και σε μια γειτονική πολιτεία.

Μέχρι στιγμής, η τίγρης έχει έρθει αντιμέτωπη με ανθρώπους μόνο μια φορά, όταν τραυμάτισε «κατά λάθος» ένα άτομο, το οποίο ήταν μέλος ενός γκρουπ που μπήκε σε ένα σύδεντρο, όπου ξεκουραζόταν το ζώο.

Η τίγρης C1, όπως ονομάζεται, είναι ένα από τα αρσενικά τιγράκια που είχε γεννήσει η T1, μια θηλυκή τίγρης στο καταφύγιο άγριας ζωής Tipeshwar, όπου ζουν δέκα ζώα του είδους. Τον Φεβρουάριο της είχαν φορέσει το ηλεκτρονικό κολάρο και συνέχισε να περιπλανιέται στα δάση μέχρι την έναρξη των μουσώνων για να βρει «κατάλληλο μέρος να εγκατασταθεί».

Το ζώο έφυγε από το καταφύγιο στα τέλη Ιουνίου και έκτοτε έχει ταξιδέψει σε επτά πολιτείες της Μαχαράστρα και στη γειτονική Τελανγκάνα. Το σαββατοκύριακο εντοπίστηκε σε ένα άλλο καταφύγιο στην Μαχαράστρα. 

Τίγρης ταξίδεψε εκατοντάδες χιλιόμετρα σε λίγους μήνες για να βρει ταίρι και τροφή Facebook Twitter

Ειδικοί άγριας ζωής λένε πως η τίγρης δεν έχει ταξιδέψει με «γραμμικό τρόπο», καθώς ο GPS δορυφόρος, που την εντοπίζει περίπου κάθε ώρα, την έχει καταγράψει σε περισσότερες από 5.000 τοποθεσίες τους τελευταίους εννέα μήνες.

«Η τίγρης πιθανώς ψάχνει για μέρος, τροφή και ταίρι. Οι περισσότερες περιοχές με τίγρεις στην Ινδία είναι γεμάτες και οι νέες τίγρεις πρέπει να το ψάξουν πιο πολύ», εξήγησε ο βιολόγος Bilal Habib. 

Η τίγρης κρύβεται στη διάρκεια της ημέρας και ταξιδεύει τη νύχτα, σκοτώνοντας γουρούνια και βοοειδή για τροφή. 

Οι ειδικοί φοβούνται πως ίσως χρειαστεί να αιχμαλωτιστεί η τίγρης και να επανατοποθετηθεί στο πλησιέστερο δάσος για να αποφευχθούν ατυχήματα, ενώ ανησυχούν επίσης πως σύντομα θα χάσουν την επαφή με το ζώο καθώς η μπαταρία του κολάρου έχει πέσει κατά 80%.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια