Ο Τραμπ υπόσχεται να δημοσιοποιήσει τα οικονομικά του: «Είμαι πλουσιότερος απ' όσο πιστεύεται»

Ο Τραμπ υπόσχεται να δημοσιοποιήσει τα οικονομικά του: «Είμαι πλουσιότερος απ' όσο πιστεύεται» Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπόσχεται ότι θα δημοσιοποιήσει τα οικονομικά του που θα δείξουν ότι «είναι πλουσιότερος απ' όσο πιστεύουν οι άνθρωποι».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που είναι αντιμέτωπος με δικαστικές προσφυγές και πολιτικά αιτήματα προκειμένου να αποκαλύψει τις φορολογικές δηλώσεις του και άλλες οικονομικές πληροφορίες που τον αφορούν, διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα δώσει στη δημοσιότητα μια σχετική ανακοίνωση πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές. Διαβεβαίωσε επίσης ότι ήταν δική του απόφαση να δημοσιοποιήσει αυτά τα στοιχεία.

«Είμαι καθαρός και όταν δώσω την οικονομική έκθεση (δική μου απόφαση) κάποια στιγμή πριν από τις εκλογές, θα δείξει μόνο ένα πράγμα – ότι είμαι πολύ πλουσιότερος απ' όσο πιστεύουν οι άνθρωποι. Και αυτό είναι καλό πράγμα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter. Ο Τραμπ δεν έδωσε καμία διευκρίνιση για τον «πλούτο» του.


Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016 έδειξε ότι τα οικονομικά του είναι εντάξει. Ο Μάλερ εξέτασε «όλα τα οικονομικά στοιχεία και τους φόρους μου και δεν βρήκε τίποτα. Τώρα το κυνήγι μαγισσών συνεχίζεται, με τους τοπικούς Δημοκρατικούς εισαγγελείς της Νέας Υόρκης να εξετάζουν όλες τις οικονομικές συμφωνίες που έκανα ποτέ. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν με πρόεδρο. Αυτό που κάνουν δεν είναι νόμιμο», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ είναι ο πρώτος υποψήφιος μεγάλου κόμματος για την προεδρία που δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του από την εποχή του Τζέραλντ Φορντ, το 1976. Ένα Εφετείο της Νέας Υόρκης αποφάσισε πρόσφατα ότι η λογιστική εταιρεία που παρέχει τις υπηρεσίες της στον πρόεδρο εδώ και πολλά χρόνια θα πρέπει να παραδώσει στις εισαγγελικές αρχές παλαιότερα οικονομικά στοιχεία που καλύπτουν χρονικό διάστημα οκτώ ετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Sputnik

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΚΥΛΟΣ ΜΝΗΜΑ ΤΑΦΗ

Διεθνή / Σάο Πάολο: Νέος νόμος παίρνει το όνομα σκύλου που έμεινε για 10 χρόνια δίπλα στο μνήμα της κηδεμόνος του

Ο νόμος «αναγνωρίζει τον συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους κηδεμόνες και τα κατοικίδιά τους» και επιτρέπει την ταφή σκύλων και γατών σε οικογενειακούς τάφους
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Η Σάρα Φέργκιουσον ζήταγε οικονομικές συμβουλές από τον Έπσταϊν όταν εκείνος βρισκόταν στη φυλακή

Νέα email του υπουργείου Δικαιοσύνης αποκαλύπτουν ότι η Σάρα Φέργκιουσον ζητούσε συμβουλές από τον Τζέφρι Έπσταϊν για το πώς να διαχειριστεί τα τεράστια χρέη της, ρίχνοντας φως στην απελπιστική οικονομική της κατάσταση την περίοδο εκείνη
THE LIFO TEAM