Κύπρος: Με επιταγή 300.000€ στην αρχιεπισκοπή το «χρυσό διαβατήριο» στον Νο1 καταζητούμενο επιχειρηματία

Κύπρος: Με επιταγή 300.000€ στην αρχιεπισκοπή το «χρυσό διαβατήριο» στον Νο1 καταζητούμενο επιχειρηματία Facebook Twitter
0

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τον τρόπο που «ο Νο1 καταζητούμενος επιχειρηματίας στον πλανήτη»,  απέκτησε κυπριακό διαβατήριο. 

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Πολίτης», ο Μαλαισιανός Τζο Τάεκ Λόου, που καταζητείται από την Interpol, είχε κάνει εισφορά 300.000 ευρώ στη Θεολογική Σχολή της Κύπρου. Ο «Πολίτης» δημοσιοποιεί σήμερα την επιταγή που ο επιχειρηματίας - ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο δισεκατομμυρίων - έδωσε «εις πίστη της Αρχιεπισκοπής», στις 22 Σεπτεμβρίου 2015.

«"Κατά σύμπτωση" στις 22 Σεπτεμβρίου εκδόθηκε και το διαβατήριο του Μαλαισιανού καταζητούμενου, μετά από την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών» Σωκράτη Χάσικο, γράφει η εφημερίδα. Με ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Χάσικος διαψεύδει ότι το διαβατήριο δόθηκε εξαιτίας της παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου και υποστηρίζει ότι ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄παραδέχθηκε ότι παρενέβη σε τρεις υποθέσεις «για το καλό της Κύπρου» και αποκάλυψε ότι η έπαυλη που αγόρασε ο Λόου χτίστηκε σε γη που είχε πωλήσει η Εκκλησία σε επιχειρηματία. Όταν εκδόθηκε η επιταγή στην Αρχιεπισκοπή, η Τράπεζα Κύπρου απευθύνθηκε στη Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) μπλοκάροντας τους λογαριασμούς του Λόου. Η ΜΟΚΑΣ έκανε έρευνα και ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών χωρίς όμως να υπάρξει καμία περαιτέρω ενέργεια για ανάκληση της πολιτογράφησης.

Κύπρος: Με επιταγή 300.000€ στην αρχιεπισκοπή το «χρυσό διαβατήριο» στον Νο1 καταζητούμενο επιχειρηματία Facebook Twitter
Κύπρος: Με επιταγή 300.000€ στην αρχιεπισκοπή το «χρυσό διαβατήριο» στον Νο1 καταζητούμενο επιχειρηματία Facebook Twitter

  

Για το «καλό της Κύπρου»

Ο προκαθήμενος της κυπριακής Εκκλησίας, δήλωσε ότι επιχειρηματίας στον οποίο η εκκλησία πώλησε εκκλησιαστική γη στην Αγία Νάπα, τον παρακάλεσε να προωθήσει το αίτημα πολιτογράφησης του. Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος αποκάλυψε ότι ο επιχειρηματίας έδωσε στον ίδιο τρία συνολικά ονόματα ζητώντας του να προωθήσει το αίτημα για πολιτογράφηση.

«Ο επιχειρηματίας μας είπε χτίζω επαύλεις στο χωράφι που αγόρασα από εσάς και αν έχετε την καλοσύνη να τις προωθήσετε. Μάλιστα μας έδωσε τρία ονόματα, δεν ήταν μόνο για αυτόν. Τώρα αν έδωσαν και στους τρεις δεν μπορώ να ξέρω», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος. Όπως παραδέχθηκε ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε εισηγηθεί να εξεταστεί αίτημα πολιτογράφησης χάριν προώθησης επενδύσεων στην οικονομία για το «καλό της Κύπρου».

Για να αποκτήσει το πολυπόθητο διαβατήριο, ο Λόου επένδυσε συνολικά πέντε εκατομμύρια ευρώ σε ακίνητα στην Κύπρο, όπως προβλέπει το επενδυτικό πρόγραμμα των «χρυσών διαβατηρίων». Με τον ίδιο τρόπο απέκτησαν κυπριακή υπηκοότητα και άλλοι ξένοι που ελέγχονται για αξιόποινες πράξεις στις χώρες τους, όπως δύο Ουκρανοί ολιγάρχες που υπεξαίρεσαν 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια από την τράπεζα Privat και κατηγορούνται ότι τα «ξέπλυναν» μέσω εταιρειών στην Κύπρο.

Κύπρος: Με επιταγή 300.000€ στην αρχιεπισκοπή το «χρυσό διαβατήριο» στον Νο1 καταζητούμενο επιχειρηματία Facebook Twitter
Κύπρος: Με επιταγή 300.000€ στην αρχιεπισκοπή το «χρυσό διαβατήριο» στον Νο1 καταζητούμενο επιχειρηματία Facebook Twitter
Κύπρος: Με επιταγή 300.000€ στην αρχιεπισκοπή το «χρυσό διαβατήριο» στον Νο1 καταζητούμενο επιχειρηματία Facebook Twitter

«Δεν είμεθα ή αρμοδία αρχή, ούτε και έχουμε εκτελεστική εξουσία και δεν έχουμε πρόσβαση στην Αστυνομία», διευκρίνισε, λέγοντας πως υπεύθυνο είναι το υπουργείο εσωτερικών «που έχει στη διάθεση του στην Αστυνομία, την Κεντρική Τράπεζα και την Interpol. Εκείνο κάνει τον έλεγχο και αφού κάνει τον έλεγχο πηγαίνει στο υπουργικό και δίνει την υπηκοότητα» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Τέλος, παραδέχθηκε πως ο Μαλαισιανός έκανε εισφορά για την Θεολογική Σχολή ύψους 300 χιλιάδων ευρώ. Σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης» αποκαλύπτει την επιταγή, η οποία όμως δεν έχει εκδοθεί προς πίστη της Θεολογικής Σχολής (η οποία είναι ανεξάρτητο εκπαιδευτικό ίδρυμα) αλλά προς όφελος της Αρχιεπισκοπής. Η επιταγή εκδόθηκε στις 22/9/2015, την ίδια ημέρα που εκδόθηκε και το διαβατήριο στον Jho Take Low.

  

Οι επιστολές του Αρχιεπισκόπου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την 1η Σεπτεμβρίου του 2015, ο Αρχιεπίσκοπος στέλνει επιστολή στον τότε υπουργό εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο και διατυπώνει την επιθυμία του να πολιτογραφηθεί Κύπριος, ο Μαλαισιανός Τζο Τάεκ Λόου. Ο Μακαριότατος επανέρχεται με νέα επιστολή στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 και αναφέρει στον τότε υπουργό εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο πως ο Λόου, «έχει ήδη επενδύσει ποσό ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ (συν ΦΠΑ) για αγορά κατοικίας».

Ενημερώνει επίσης τον υπουργό ότι ο Λόου «θα βρίσκεται στη Κύπρο στις 18 Σεπτεμβρίου και θα έχουμε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε σε προγραμματισμένη συνάντηση, μετά και από δική του επιθυμία, προκειμένου να συζητήσουμε την προώθηση διαφόρων επενδυτικών έργων σε εκκλησιαστική γη». Ζητάει επίσης «όπως εξετάσετε το αίτημα της πολιτογράφησης του κ. Jho Low, πριν την ημερομηνία άφιξης του στη Κύπρο», όπως και έγινε. Και ο Μακαριότατος καταλήγει: «Εκφράζοντας σας τις ευχαριστίες μας για την κατανόηση, ευχόμαστε πλούσιες τις ευλογίες και την ενίσχυση του Κυρίου στα υπουργικά σας καθήκοντα. Ευχέτης προς Κύριον, ο Κύπρου Χρυσόστομος».

Η επιστολή υπογράφεται με κόκκινο μελάνι, που αποτελεί προνόμιο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου από το 478μ.Χ που είχε δοθεί με διάταγμα τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ζήνων. Μία ημέρα μετά την επιστολή του Αρχιεπισκόπου, κατατέθηκε πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο (11 Σεπτεμβρίου 2015) και η πολιτογράφηση του Jho Taek Low, εγκρίθηκε ομοφώνως.

Στην πρόταση αναφέρεται: «Ο κ. Taek Jho Low γεννήθηκε στη Μαλαισία το 1981 και είναι μαλαισιανής υπηκοότητας. Κατά το τρέχον έτος πραγματοποίησε ένα ταξίδι στην Κύπρο (Παράρτημα ΙΙ). Ο αιτών εμπίπτει στα κριτήρια που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο με την Απόφαση του με αρ. 76.668 και ημερομηνίας 19.3.2014 και ειδικότερα στο κριτήριο Α.3 (Επένδυση σε ακίνητα, αναπτύξεις και έργα υποδομής) (Παράρτημα ΙΙΙ). Το Υπουργείο Οικονομικών συμφωνεί με τα προαναφερθέντα στην παράγραφο 3 (Παράρτημα IV). Ο αιτών δεν ικανοποιεί τις πρόνοιες των περί Αρχείου Πληθυσμού Νόμων του 2002-2015, επειδή δεν έχει επταετή παραμονή στην Κύπρο για να μπορέσει ο Υπουργός Εσωτερικών για να αποφασίσει γι' αυτόν (Παράρτημα V).

Ο Υπουργός Εσωτερικών, που παρουσιάζει την πρόταση και ο οποίος διάκειται ευνοϊκά υπέρ της, θα καλέσει το Υπουργικό Συμβούλιο να αποφάσισε- αφού λάβει υπόψη τις επενδυτικές δραστηριότητες του κου Taek Jho Low στη Δημοκρατία- κατά πόσο, με βάση το εδάφιο (2) του άρθρου 111Α των περί Αρχείου Πληθυσμού Νόμων του 2002-2015, ο κ. LOW πληροί τα κριτήρια και τους όρους που έχει το Συμβούλιο καθορίσει για την παραχώρηση της κυπριακής υπηκοότητας σε αλλοδαπούς επενδυτές και στα μέλη της οικογένειάς τους και συνεπώς κατά πόσο δικαιολογείται η κατ΄ εξαίρεση πολιτογράφηση του αιτούντος. Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει ήδη ενημερωθεί ανάλογα».

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε πως θα ανακληθούν πολιτογραφήσεις και θα ακυρωθούν διαβατήρια που παραχωρήθηκαν κατά παράβαση των όρων που έχουν τεθεί.

Γιατί καταζητείται

Το τεράστιο σκάνδαλο ξέσπασε το 2015, σχετικά με τη διαχείριση ενός επενδυτικού Υπερταμείου υπό την ονομασία 1Malaysia Development Berhad. Την ευθύνη του υπερταμείου είχε ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Νατζίμπ Ραζάκ, με σύμβουλο τον Λόου. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Λόου δημιούργησε μια σειρά από εταιρείες «κελύφη» (shell companies), μέσω των οποίων μετακινούσε εκατοντάδες εκατομμύρια και μεγάλο μέρος των οποίων κατέληξε σε δικούς του λογαριασμούς.

Κοσμική ζωή, πάρτι και ακριβά δώρα

Πριν το ξέσπασμα του σκανδάλου, ο Λόου είχε γνωρίσει και αναπτύξει φιλικές σχέσεις με αρκετούς διάσημους στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Πάρις Χίλτον, η Κιμ Καρντάσιαν. Συμμετείχε σε πάρτι χλιδής και έκανε πανάκριβα δώρα. Στη Μιράντα Κερ, μοντέλο από την Αυστραλία, πρώην «άγγελο» των Victoria's Secret και μητέρα του παιδιού του Ορλάντο Μπλου, ο Λόου είχε χαρίσει διαμάντια αξίας 8,5 εκ δολαρίων ενώ στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, φέρεται να είχε δωρίσει έναν πίνακα του Πικάσο αξίας 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κύπρος: Με επιταγή 300.000€ στην αρχιεπισκοπή το «χρυσό διαβατήριο» στον Νο1 καταζητούμενο επιχειρηματία Facebook Twitter
Κύπρος: Με επιταγή 300.000€ στην αρχιεπισκοπή το «χρυσό διαβατήριο» στον Νο1 καταζητούμενο επιχειρηματία Facebook Twitter

Όταν η απάτη ήρθε στο φως, εμπλέκοντας και 30 στελέχη του αμερικανικού επενδυτικού οίκου Goldman Sacs, ο Μαλαισιανός κροίσος έκανε ταξίδι «αστραπή» στην Κύπρο, και απευθύνθηκε στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω της διεθνούς εταιρείας Henley & Partners που ειδικεύεται στις πολιτογραφήσεις και την αγορά ακινήτων. Ακολουθώντας τις διαδικασίες του Επενδυτικού Σχεδίου της Κύπρου πήρε το ολοκαίνουργιο κυπριακό του διαβατήριο, το οποίο εκδόθηκε μετά την κατ' εξαίρεση πολιτογράφηση του από το υπουργικό συμβούλιο και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.

Οι ΗΠΑ τον αναζητούν επειδή είχε συνεργαστεί με μεγαλοστελέχη της Goldman Sacs, χρηματοδοτώντας χολιγουντιανές ταινίες του Hollywood και αγοράζοντας ακίνητα. Το σκάνδαλο της 1MDB, όπου έκαναν «φτερά» 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα στον πλανήτη. Ενώ όλοι τον αναζητούσαν από το 2015, εκείνος πρόλαβε να πραγματοποιήσει ταξίδι «αστραπή» στη Κύπρο, και με τις συστάσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, να πάρει κυπριακή υπηκοότητα και διαβατήριο. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σωκράτη Χάσικου:

«1. Εάν πράγματι ο αρχιεπίσκοπος ζητά την έκδοση διαβατηρίου σε κάποιον και μέσα σε δυο μέρες εκδίδεται, τότε πρόκειται για τερατώδες σκάνδαλο. Αλλά πρόκειται για τερατώδες ψέμα.
2. Ο ενδιαφερόμενος υπέβαλε μέσω ελεγκτικού οίκου αίτηση δυόμιση μήνες ενωρίτερα και εξασφάλισε διαβατήριο σε χρόνο που και άλλοι κατ' εξαίρεση αιτητές ήταν δυνατό να εξασφαλίσουν τότε.
3. Στο διάστημα των δυόμιση μηνών η υπηρεσία ολοκλήρωσε τις έρευνες της με τους στρατηγικούς εταίρους της, την Ιντερπόλ, την Κυπριακή Αστυνομία και το ενδιαφερόμενο τραπεζικό ίδρυμα.
4. Η Ιντερπόλ διαβεβαίωσε ότι δεν είχε πληροφορίες εναντίον του αιτητή, η Κυπριακή Αστυνομία επιβεβαίωσε το λευκό ποινικό μητρώο του και η Τράπεζα Κύπρου πιστοποίησε την καθαρότητα των χρημάτων της επένδυσης.
5. Άλλη έρευνα ή έκθεση για τον αιτητή, δεν υπήρχε ενώπιον του υπουργού.
6. Άποψη μου, μετά τα όσα επακολούθησαν είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να αφαιρέσει από το εν λόγω πρόσωπο την κυπριακή υπηκοότητα, όπως συνέβη με δική μου απόφαση σε προηγούμενη περιπτωση
AYTH EINAI H ΠΑΣΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΚΑΙ ΝΑΙ... ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ».

Αναστασιάδης: Έγιναν και λάθη - Θα ανακληθούν οι υπηκοότητες 

Σε δηλώσεις του ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «σε όσους έχει παραχωρηθεί υπηκοότητα κατά παράβαση θα τους αφαιρεθεί. Τελεία και παύλα». Ερωτηθείς αν για τις δύο τελευταίες περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας (Μαλαισιανός και Καμποτζιανοί αξιωματούχοι) θα ανακληθούν οι υπηκοότητες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «βεβαιότατα και ναι (...) Νομίζω μιλούν από μόνες τους κάποιες περιπτώσεις, αλλά δεν είναι μόνο αυτές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. (...) εάν, παραδείγματος χάρη, στις τέσσερις χιλιάδες υπηκοότητες που έχουν δοθεί, παρατηρηθεί ότι 10 ή 15 τόσες πιθανότατα να μην ανταποκρίνονται στις προσδοκίες, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να γίνεται αυτός ο σάλος (...) και να δυσφημείται η χώρα διεθνώς».

Την ίδια στιγμή, με ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, αναφέρει ότι το θέμα της παραχώρησης διαβατηρίων, αλλά και οι σχετικοί έλεγχοι που ήδη διεξήχθησαν ή διεξάγονται για πολιτογραφήσεις που έγιναν στο παρελθόν, θα τεθεί ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου στην επόμενη συνεδρία, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

Κύπρος: Με επιταγή 300.000€ στην αρχιεπισκοπή το «χρυσό διαβατήριο» στον Νο1 καταζητούμενο επιχειρηματία Facebook Twitter
Κύπρος: Με επιταγή 300.000€ στην αρχιεπισκοπή το «χρυσό διαβατήριο» στον Νο1 καταζητούμενο επιχειρηματία Facebook Twitter

Τον αναζητούν

Άγνωστο παραμένει μέχρι σήμερα που ακριβώς βρίσκεται ο Λόου παρά το ότι υπήρξαν πληροφορίες ότι κρύβεται στη Κίνα. Οι πληροφορίες που διαβιβάστηκαν από τη Μαλαισία στη Κίνα ανέφεραν ότι κρύβεται σε ένα ξενοδοχείο στην ηπειρωτική Κίνα και χρησιμοποιεί συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό. Η αστυνομία της Κίνας δεν μπόρεσε να βρει κανένα στοιχείο, παρότι ερευνούσε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο για 10 ημέρες, ελέγχοντας τον κατάλογο των πελατών, τα δωμάτια και τα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας. Ο τηλεφωνικός αριθμός αποδείχθηκε ότι ανήκει σε έναν Kινέζο αγρότη ο οποίος δεν σχετίζεται με τον επιχειρηματίας.

Ο συμβιβασμός με τις ΗΠΑ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ήρθε σε συμβιβασμό με τον Λόου (μέσω μεγάλου δικηγορικού γραφείου), για ανάκτηση περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τα χρήματα που είχαν υπεξαιρεθεί από το επενδυτικό πρόγραμμα της Μαλαισίας 1MDB.

Το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης έκανε λόγο για ισχυρό χτύπημα στη «κλεπτοκρατία» και μήνυμα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποτελούν ασφαλές καταφύγιο για κλεμμένα χρήματα. Το συνολικό ποσό της υπεξαίρεσης ανέρχεται στα 4,5 δις δολάρια. Με τα χρήματα αγοράστηκαν ένα ιδιωτικό τζετ, μία πανάκριβη θαλαμηγός που κατασχέθηκε στη Μαλαισία, επαύλεις, διαμάντια, έργα τέχνης και χρηματοδότηση κινηματογραφικών παραγωγών στο Hollywood.

Η συμφωνία που έγινε τον απαλλάσσει από κάποιες ποινικές υποθέσεις στις ΗΠΑ και δεν απαιτεί παραδοχή ενοχής. Στις διαπραγματεύσεις για συμβιβασμό πάντως μετείχε ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ και στενός φίλος του προέδρου Τραμπ, Κρις Κρίστι. Στον συμβιβασμό περιλαμβάνεται ένα πολυτελές boutique ξενοδοχείο στο Beverly Hills της Καλιφόρνια και ακίνητα σε αριστοκρατικές περιοχές σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο.

Άλλωστε είχαν ήδη ανακτηθεί από το αμερικανικό Δημόσιο, περιουσιακά στοιχεία 260 εκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονταν με δώρα του Λόου στον ηθοποιό Leonardo Di Caprio, και το μοντέλο Miranda Kerr. Ο Λόου τους είχε χαρίσει πίνακες του Picasso, διαμάντια, συλλεκτικά αγαλματίδια Oscar κλπ.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση του θα υποβάλει αξίωση στις ΗΠΑ για μεταφορά των χρημάτων του συμβιβασμού στην Κουάλα Λουμπούρ, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν αγοράστηκαν με χρήματα του λαού της Μαλαισίας.

Στις αρχές του έτους, οι ΗΠΑ επέστρεψαν περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια στη Μαλαισία, τα οποία ανακτήθηκαν από την πώληση περιουσιακών στοιχείων που είχαν αποκτηθεί με χρήματα του 1MDB.: περίπου140 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση ενός μεριδίου στο Park Lane Hotel της Νέας Υόρκης και 60 εκατομμύρια δολάρια από τα δικαιώματα της ταινίαςWolf of Wall Street, με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM